Hava Durumu

Yeni sistemin KHK'ları yayımlandı! Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanların ataması Resmi Gazete'de... Yeni sistemin KHK'ları yayımlandı. Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Hulusi Akar'ın yerine Genelkurmay Başkanlığı'na Orgeneral Yaşar Güler atandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Orgeneral Ümit Dündar atandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2018 07:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 07:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni sistemin KHK'ları yayımlandı! Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler oldu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Kanun Hükmünde Kararnameleri, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

1 nolu kararname "Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi", 2 nolu kararname "Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi", 3 nolu kararname de "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" başlıklarını taşıyor.

Oldukça kapsamlı olan kararnamelerden sonuncusunun 9. maddesinin ikinci fıkrası gereğince, Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay 2. Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait atama kararları da Resmi Gazete'de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararlara göre; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığına getirilmesiyle boşalan Genelkurmay Başkanlığına, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in ataması yapıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Genelkurmay 2. Başkanlığına ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Metin Gürak getirildi.

YENİ KABİNE DE RESMİ GAZETE'DE

Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına ve bakanlıklara yapılan atamalar da yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.