Hava Durumu

Yeni teleferik ne renk olsun?

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Oteller Bölgesi'ne kadar gidecek modern yeni teleferik hattının inşaatını sürdürürken, bir yandan da yeni kabinlerin hangi renkte olması için vatandaşlara görüş soruyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2013 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2013 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni teleferik ne renk olsun?

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde 8,5 kilometrelik hatta kullanılacak kabinlerin hangi renkte olması için anket düzenlendi.

Vatandaşların yüzde 60'ı kabinlerin yeşil beyaz olması için oy kullandı. Oy kullananların yüzde 32'si kırmızı, yüzde 8'i ise yeşil olmasını istedi. Oylama ise halen sürüyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ile Uludağ arasındaki ulaşımda yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihi olan yarım asırlık teleferiğin daha modern ve konforlu hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, "Yenileme çalışmalarının ardından teleferiğin 4500 metrelik hattı Oteller Bölgesi’ne kadar uzatılarak 8 bin 500 metreye çıkarılacak. Uludağ’ın 12 ay boyunca değerlendirilmesine yönelik olarak yaptığımız çalışmaların en önemlisi yeni teleferik profesi. Yeni sistemde artık sıra bekleme derdi ortadan kalkacak.

Teferrüç’ten teleferiğe binenler 22 dakika sonra Oteller Bölgesi’ne ulaşıp, kayak yapabilecek. Bu sayede sadece kış sezonunda değil, yaz aylarında da Uludağ’daki konaklama tesislerini kullanma imkanına kavuşacağız. Hedefimiz yeni teleferiğin Temmuz ayında Sarıalan’a Kasım ayında da Oteller Bölgesi’ne ulaşması. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” dedi.
Vatandaşlar Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin http://www.bursa.bel.tr/teleferik-anket/#sonuclar adresinden oy kullanabilecekler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.