Hava Durumu

Yeni yasama yılı resepsiyonu gerçekleştirildi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından TBMM'nin 26. Dönem 3. Yasama Yılı dolayısıyla resepsiyon verildi. Resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kahraman ve Kılıçdaroğlu bir süre sohbet ettİ

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni yasama yılı resepsiyonu gerçekleştirildi

Tören salonunda düzenlenen resepsiyona, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, YSK Başkanı Sadi Güven, bazı Bakanlar Kurulu üyeleri, milletvekilleri, bürokratlar, kuvvet komutanları, yabancı misyon temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kahraman, Genel Kurul toplantısı sonrasında odasında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin katıldığı görüşmeye davet edilmesi konusunda iletişim aksaklığı yaşanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu resepsiyona gelişinde öperek karşıladı. Kahraman, Kılıçdaroğlu ile kısa süre sohbet de etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından TBMM'nin 26. Dönem 3. Yasama Yılı dolayısıyla resepsiyon verildi. Resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından TBMM'nin 26. Dönem 3. Yasama Yılı dolayısıyla resepsiyon verildi. Resepsiyona, Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

Başbakan Yıldırım: '(Katalonya'daki referandum gerginliği) Kuzey Irak'ta karşı çıktığımıza göre, burada da karşı çıkmak normal. İşin arka planını incelemek lazım, erken kanaat oluşturmak yanlış olur. En önce tepki vermesi gereken AB ülkeleri; onların hepsi bir devlet olduğu için bakalım ne tepki veriyorlar. Biz komşumuz için tepkiyi verdik. Onlar da kendi komşuları için tepki versinler görelim.

TEOG düzenlemesi

TEOG düzenlemesine ilişkin Yıldırım, "Her şey anlatıldı, çeşitli öneriler çalışıldı. Yakın zamanda Bakanlar Kurulunda Milli Eğitim Bakanımız sunumunu yapacak ve son şekli verilecek." dedi.

Yıldırım, "Yarın Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelir mi?" sorusuna, "Hayır, gelmez." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Bölgedeki durumla ilgili liderler zirvesi gibi bir şey olur mu?" sorusu üzerine, bu konuda tezkere öncesi görüştüklerini, gerekirse yine görüşeceklerini, milli menfaatler, memleket meselesi söz konusu olunca siyasetin ikinci planda olduğunu vurguladı.

Seçim barajı

"Bu dönemde seçim barajıyla ilgili düzenleme görebilecek miyiz?" sorusuna Yıldırım, "Henüz bir içerik konuşmamız söz konusu değil. Şu anda tarama yapılıyor, hangi yasalarda mecburi değişiklik yapılacak bunlar tespit ediliyor. Bunlar üzerinde çalışmaya gidilecek. Gerek Seçim Kanunu gerek Siyasi Partiler Kanunu konusu apayrı bir konu. O tüm partilerin bir anlamda istişaresiyle yapılacak bir iş. Tek başımıza bizim düşünüp yapmamız zaten doğru olmaz." cevabını verdi.

Yıldırım, uyum yasalarıyla ilgili hazırlıkların da devam ettiğini, bu yasama yılında düzenlemelerin peyder pey geleceğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın İran'a gittiğini açıkladı.

Erdoğan, TBMM'de düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda kuvvet komutanlarıyla selamlaştı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile bir süre sohbet eden Erdoğan, "Genelkurmay Başkanımız İran'a gitti." dedi. Erdoğan'ın "Biz her an hazır olalım her şeye." sözlerine komutanlar "Hazırız." diye karşılık verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.