Hava Durumu

Yeni yıl sofrasına özel tüyolar

Yılbaşı heyecanıyla yemeği fazla kaçırıp ertesinde pişmanlık yaşamamak ve yeni yılın ilk gününe hafif bir mideyle gözlerinizi açmak için özel tüyolar veren beslenme uzmanları, yılbaşı gecesine kadar hafif ve düzenli yemek yemenin önemli olduğunu söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2016 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2016 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni yıl sofrasına özel tüyolar

'Kendimi yılbaşı sofrasına saklıyorum' diye gün boyunca aç kalınmanın insanın kendisine yaptığı en büyük kötülük olduğunu ifade eden uzmanlar, çünkü akşam yemeğe oturduğumuzda hızımızı alamayıp yemelere doyulamayacağını söyledi. Yılbaşı sofrasına gözü dönmüş bir halde oturmamak için, sabah mutlaka kahvaltı yapmanın öneminden bahseden Beslenme ve Diyet Uzmanı Semra Pehlivan, "Akşama kadar öğünlerinizin düzenli ve sağlıklı olmasına özen gösterin. Dengeli ve hafif bir kahvaltı için 1 dilim peynir, 1 yumurta, 2 dilim tam buğday, çavdar ekmekle birlikte tüketilen açık çay veya 200 ml süt içerisine 3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi ile bir porsiyon meyve ve 2-3 tam ceviz, sabah ihtiyacınız olan enerjiyi sağlıyor. Öğle yemeği için, çorba ve zeytinyağlı sebze yemeklerinden oluşan hafif bir menüyü 1-2 dilim tam buğday ekmeği ile tüketilebilir. İki ana öğün arasında ise, meyve, süt, yoğurt, kepekli grisini gibi sağlıklı şeyler atıştırılması ihmal edilmemelidir" dedi.

Yılbaşı sofrasına oturmak için en ideal zaman akşam yemeği saatleri olduğunu belirten Pehlivan, "Yemeğe ilk olarak salata ile başlamak gerekiyor. Ayrıca ekmekten de uzak durmak gerekirken, yemekleri de dışarıdan hazır almak yerine kendimiz hazırlamalıyız. Yiyecekleri yoğurt ve baharatlarla tatlandırmak yiyeceklerinizi hem daha besleyici hem de daha az kalorili yapar" diye konuştu.

Tatlı seçimini ise sütlü tatlı, kabak tatlısı, meyveli tatlı, dondurma veya sadece meyve tercih edilebileceğini belirten Pehlivan, yemek sonrasında her daim el altında olan çerez tabaklarına da dikkat çekti. Pehlivan, "Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler yararlı yağlar dediğimiz Omega-3'ten zengin olsa da, bu besinlerin fazla alımı vücuttaki yağ depolarını artırma özelliğine sahip. Çerez tabakları yerine misafirlerinize şık bir şekilde havuç ya da salatalık dilimleri sunabilirsiniz. Beslenmede atlanmaması gereken diğer bir önemli kural ise, su tüketimi. Normalde gün içerisinde su tüketimi 10-12 bardak olmalı" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.