Hava Durumu

Yenice'nin ilçe olmasını istiyorlar

Yaklaşık 11 bin 500 nüfusa ile birçok ilçeden büyük olmasına rağmen hazırlanan Mahalli İdareler Kanunu ile mahalle olması gündeme gelen İnegöl’e bağlı Yenice beldesinin ilçe olması için kampanya başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2012 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2012 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenice'nin ilçe olmasını istiyorlar

Belediye Başkanı Hasan Aksu başta olmak üzere, beldenin önde gelen isimlerinin oluşturduğu “İlçe Platformu” bir yandan siyasi anlamda temaslarını sürdürürken, bir yandan da ilçe halkını afiş ve duyurulurla duyarlı olmaya çağırıyor. İlçe Platformu tarafından hazırlanan 5 bin adet afişi beldenin dört bir yanına, toplu taşıma araçlarına ve özel araçlara asılırken, tek tek evler gezilerek konu ile ilgili broşürler dağıtılmaya başlandı.

Yenice Belediyesi'ne ait toplu taşıma aracına ilk afişi asan Yenice Belediye Başkanı Hakan Aksu, “Yeni düzenlenmekte olan mahalli idareler reform ile yeni büyükşehir belediyesi ihdas edilecek. Büyükşehir sınırları içerisindeki bazı belediyeler kapatılacak, bazılarının ise ilçe olması söz konusudur. Bursa’ya 40, İnegöl’e 10 kilometre mesafedeki, şu anki nüfusu ile 11 bin 500 olan, tüm altyapı çalışmaları tamamlanan, Bursa’daki Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan’ın toplam ilçe nüfuslarından daha büyük Yenice’nin ilçe olması lazımdır. Bu süreçte Yenice’nin mahalli idareler reformunda ilçe olarak ihdası için bir hareket başlattık. İnegöl il yapılmıyorsa, Yenice ilçe yapılmalıdır. Oluşturduğumuz platform çalışmalarına başlamıştır. Basın yoluyla, afiş ve broşürler yoluyla bu konuyu halkımıza duyuruyoruz. Platform olarak il ve Ankara nezdinde görüşmelerimiz olacak. Bin belki de bin 500 kişi ile Bursa’ya bir çıkarma yapacağız. Hedefimiz Yenice’nin ilçe olmasıdır. İlçe olmaması, 11 bin 500 kişilik bir beldeye yapılacak en büyük haksızlık olacaktır. Siyasi iradenin dikkatini ekiyoruz. İnanıyorum ki, bu çalışmaların neticesinde mutlu son olacak, Yenice ilçe olacaktır” dedi.

Yenice Halk Otobüsleri yönetim kurulu üyesi Orhan Ceylan, “Yenice birçok ilçeden büyük bir beldedir. Yenice halkı olarak mahalle değil, ilçe olmak istiyoruz” derken, halk otobüsü şoföre Kadir Budak’da, “Tüm gücümüzle çalışmaktayız, inşallah Yenice ilçe olacak. Gaziantep’liyim, ama 20 seneden beri Yenicede ikamet ediyor, Yenice’nin ekmeğini yiyor, suyunu içiyorum. Sayın Başbakanımızdan buranın ilçe yapılmasını istiyorum” diye konuştu.

Öte yandan, İnegöl-Bursa karayolu üzeri Yenice köprülü kavşağına asılan “Harmancık+Keles-Büyükorhan 10 bin 800 nüfus, Yenice 11 bin 500 nüfus. Neyimiz eksik? Yenice ilçe olsun” yazılı pankart ile ilçe talebi gelip geçen herkese duyuruluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.