Hava Durumu

Yenişehir çöplüğü ıslah ediliyor

Bursa genelinde tespit edilen 29 düzensiz çöp döküm alanının rehabilitasyonuna yönelik çalışmaları hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir çöplüğünün de ıslahıyla bölgeye 60 bin metrekare yeşil alan kazandırmış olacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenişehir çöplüğü ıslah ediliyor
Büyükşehir Belediyesi, bütünşehir uygulamasının ardından il düzeyinde tespit edilen toplam 29 adet düzensiz çöp döküm alanında başlattığı rehabilitasyon çalışmalarına devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından çevre sağlığının korunması ve atıkların çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması amacı ile 2015 yılında 7 farklı alanda (Gemlik-Karacali, İznik-Elbeyli, Orhangazi-Çakırlı, Orhangazi-Yeniköy, İnegöl-Cerrah, İnegöl-Yenice, İznik-Boyalıca) gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmaları ile toplam 35.000 metrekare yeşil alan Bursa’ya kazandırıldı.

2016 yılında da rehabilitasyon çalışmalarına; Şubat ayında Mustafakemalpaşa'daki 80 bin metrekare alanda bulunan yaklaşık 300.000 metreküp katı atığın rehabilitasyon çalışmaları ile Mart ayında da Karacabey İlçesinde yaklaşık 60 bin metreküp alanda bulunan 200.000 metreküp katı atığın rehabilitasyon çalışmaları ile başlandı. Geçtiğimiz ay da Yenişehir İlçesinde yaklaşık 40 bin metrekare alanda bulunan 150.000 metreküp katı atığın rehabilitasyon çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda düzensiz döküm yapılan alanda yağmur sularının çöp içine sızmasını engellemek ve saha dışına akışını sağlamak amacıyla çöp yüzeyine uygun eğimler verilecek, düzenlenen alanın üzeri atığın, hava ve su ile temasının kesilerek izole edilmesini sağlamak amacıyla 50 santimetre kalınlığında toprak örtü ile kapatılacak. Çöpün oksijensiz ortamda ayrışması neticesinde oluşan depo gazının çevreye yayılıp tehlike oluşturmasını önlemek amacıyla toprak ile kapatılan alanın üzerine uygun noktalarda metan gazının çıkışının sağlanması için yaklaşık 21 adet gaz bacası teşkil edilecek. Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi amacıyla saha tel çit ile çevrilerek koruma altına alınacaktır. Bu çalışmalar neticesinde Bursa’ya 60 bin metrekare daha yeşil alan kazandırılmış olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.