Hava Durumu

Yenişehir'de Cumhuriyetin 96'ncı yıldönümü coşkusu

Yenişehir'de Cumhuriyetin 96'ncı Yılı Kutlama Programı, Kaymakam Suat Seyitoğlu'nun makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2019 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2019 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenişehir'de Cumhuriyetin 96'ncı yıldönümü coşkusu

Heykel Meydanı'nda gerçekleştirilen törende ise, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının söylendi ve Türk bayrağı göndere çekildi. Kaymakam Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar ve Belediye Başkanı Davut Aydın halkın bayramını kutladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Seyitoğlu, Cumhuriyetin Türk milletine bırakılmış en büyük miras, vazgeçilmez bir değer olduğunu vurguladı.

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde birlik ve beraberlik mesajları veren Seyitoğlu, bugünlere kolay gelinmediğini vurguladı. Seyitoğlu, "Seferberliklerden, dolup dolup boşalan kışlalardan, geldik. Yolsuz, okulsuz, ilaçsız, ışıksız zamanları aşıp geldik. Manisalı Mehmet Efesi, Erzurumlu Nene Hatunu, Antepli Şahin'i, Yenişehirli Müstecip Onbaşı ve 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir ve kahraman 249 şehidimizle nasıl el ele verip yurt müdahalesi yapılmışsa, bugün de yarın da aynı birlik ve beraberlik ruhuna ihtiyacımız var. Şer güçler, memleket semalarımızın o berrak görünümünü bozmak için uğraşıyor. Bizi bize düşürmek için elinden geleni ardına koymuyor. Bu hedeflerine ulaşmak için bizi hedefsiz ve hafızasız bırakmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Törenin ilerleyen bölümlerinde şiirler okundu, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Karate ve folklor gösterilerinin ilgiyle izlendiği etkinlikler tören geçişiyle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.