Hava Durumu

Yenişehir'de 'özel' piknik etkinliği

Yenişehir'de Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği ve Özel Yenişehir Ayyıldız Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği piknikte çok sayıda engelli ve ailesi unutamayacakları bir gün yaşadılar.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2019 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenişehir'de 'özel' piknik etkinliği

Yenişehir Belediyesi Su Deposu Tesisleri'ndeki pikniğe; Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Süleyman Çelik, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, AKP İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Arif Eren ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Nüfus Müdürü Fahrettin Sözlü, Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Orhan Yıldız, muhtarlar, okul müdürleri, daire amirleri ve bine yakın engelli ve aileleri katıldı.

"AMACIMIZ YÜZLERİ GÜLDÜRMEKTİR"

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Yenişehir'de engelleri el birliği ile aştıklarını belirterek, "Bakıyorum bütün engellilerimizin yüzleri gülüyor. Bizim de amacımız yüzleri güldürmektir. Bunu sağladığınız için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da, engelli deyince akan suların durduğunu belirterek, "İlçemizde engelle bireylerimiz de engelsiz bireylerin tüm haklarına sahiptir. Bizim görevimiz onlara en iyi hizmeti sunmaktır. Engelli kardeşlerimizle kol kola çalışacağımız bir dönem olacak" şeklinde konuştu.

"BİRLİKTELİK ENGELLERİN AŞILMASINA VESİLE OLACAKTIR"

Piknikte konuşan Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak, 11 yıl önce ücretsiz mutluluk dağıtmak için yola çıktıklarını belirterek, "Çok şükür bunu gerçekleştirdik. Bizim için çok özel olan engelli bireylerimizin bu güne kadar hep yüzlerini güldürdük ve güldürmeye devam ediyoruz" dedi. Özel Yenişehir Ayyıldız Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Av. Çağdaş Eker ise, "Yenişehir Engelliler derneğimiz bu işi tamamen gönüllü yapıyor. Bizlerinde onlara her türlü desteği vermemiz şart. Bu nedenle bu birliktelik inşallah ilçemizdeki engellerin aşılmasına vesile olacaktır" diye konuştu.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Piknikte daha sonra Yenişehir Belediyesi folklör ekipleri bir gösteri yaptı. Piknikte düzenlenen sandalye kapmaca, halat çekme, çuval yarışı gibi yarışmalarda birinci olan engelli ve yakınlarına çeşitli hediyeler verildi. Pikniğe katılan engelli ve yakınlarına döner, tatlı, ayran, pamuk helva, dondurma ve mısır ikramınd

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.