Hava Durumu

Yenişehir'de tarım işçilerini ziyaret edip, sorunlarını dinlediler

Yenişehir ilçesinde mevsimlik tarım işçilerinin çadırlarını ziyaret eden Kaymakam Suat Seyitoğlu ve Belediye Başkanı Davut Aydın, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2019 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2019 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenişehir'de tarım işçilerini ziyaret edip, sorunlarını dinlediler

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve Belediye Başkanı Davut Aydın, Çardakköy yakınlarındaki çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti. Seyitoğlu, elektrik ve içme suyu altyapısına sahip bölgede sağanak yağışlarda su birikintilerinin oluştuğunu ancak Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BUSKİ) gerekli müdahaleyi yaptığını belirti. 800 kişinin yaşadığı bölgede ayrıntılı bir altyapı planlamasının yapılmasının düşünüldüğünü söyleyen Kaymakam Seyitoğlu, ilk aşamada çadırlar arasındaki yolların, çakıl dökülerek daha sağlıklı duruma getirileceğini kaydetti.

Devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu söyleyen Başkan Davut Aydın ise, yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade etti. Tarım işçileri de, seyyar tuvalet ve çadır eksiğinin bulunduğunu vurguladı. Çadırlarda kalan çocuklarla da sohbet eden Kaymakam Seyitoğlu, Başkan Aydın ve beraberindekilere tandır ekmeği, peynir, zeytin ve çay ikramında bulunuldu.

Yaklaşık 20 yıldan bu yana Diyarbakır ve Mardin'den Yenişehir Ovası'na gelerek tarlalarda yevmiye karşılığı çalışan tarım işçileri, eylül ayında sezonun sona ermesiyle geri dönüş yoluna çıkıyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.