Hava Durumu

Yenişehir'deki yol projesi kaldığı yerden devam

Yenişehir ilçesinde 6 yıl önce ihalelere yapılan itirazlar ve ihaleyi kazanan bazı firmaların iflas etmesi nedeniyle çalışmaları durdurulan duble yol projesi tekrar başlıyor. AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, tekrarlanan ihale sonrası yol yapım çalışmalarının yakın zamanda yeniden başlayacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenişehir'deki yol projesi kaldığı yerden devam

Yenişehir'in ulaşım alanındaki en önemli yatırımlarından olan Yenişehir-Bilecik Yolu Projesi'nde çalışmalar 6 yıllık aradan sonra tekrar başlıyor.

Söz konusu dönemde müteahhit firmaların, ihalelere yaptıkları itirazlar sonucu konu yargıya taşınmış, ayrıca bazı firmalar iflas ederek çalışmayı yarım bırakmıştı.

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, tekrarlan ihale sonrası yol yapım çalışmalarnını yakın zamanda başlayacağını belirtti. 41 kilometrelik toplam güzergahın çalışmanın tamamlanmasıyla 32 kilometreye düşeceğinin altını çizen Hatipoğlu, Yenişehir'den başlayan yolun 12 kilometrelik bölümünün geçmiş yıllarda tamamlandığını kaydetti. Yolun Bilecik'e kadar olan 20 kilometrelik bölümünde çalışılacağını söyleyen Hatipoğlu, projenin önemine dikkat çekti.

Bu projenin, Yenişehir ile Bilecik arasındaki mesafeyi kısaltmasının yanında çevre il ve ilçelere de etkisi olacağını anlatan Hatipoğlu, "Bilecik, Sakarya, Eskişehir organize sanayi bölgelerindeki sanayiciler de, bu yolu kullanarak Yenişehir Uluslararası Havalimanı'yla Bursa ve çevresine ulaşabilecekler. Söz verdiğimiz gibi bu yolun yapımını en kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.