Hava Durumu

Yenişehir'in 2 mahallesinin su sıkıntısına köklü çözüm

Yenişehir'e bağlı kırsal mahallelerinden Marmaracık ve Koyunhisar'da yıllardır süren su sıkıntısı köklü çözüme kavuşturuldu. Uludağ'ın eteklerinden çıkarılan su kaynağı 30 kilometrelik hat ile Marmaracık'ın ardından Koyunhisar'a da ulaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2019 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2019 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenişehir'in 2 mahallesinin su sıkıntısına köklü çözüm

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BUSKİ) çalışması sonucu en önemli sorunlarının çözüm bulduğunu belirten Marmaracık Muhtarı Mithat Arı, temmuz ayından suya kavuştuklarını söyledi. Arı, "Bırakın temizlik yapmayı, aşırı sıcak günlerde içmeye bile su bulamıyorduk. BUSKİ tarafından mahallemize yıllarca tankerlerle su taşındı. Ancak, o susuz günler geride kaldı" dedi.

HİSAR'DA SU SEVİNCİ

Koyunhisar Mahallesi Muhtarı Ahmet Uzun ise, su kaynaklarının yetersiz kalması nedeniyle yıllardır sıkıntı çektiklerini anlattı. Marmaracık Mahallesi'ne inşa edilen 500 tonluk su deposundan 5 kilometre uzaklıktaki kendi köylerine de su verilmeye başlandığını ifade eden Uzun, "500 ton kapasiteli yeni su deposuna aktarılan yeni su kaynağı, köyümüze ulaştırıldı. Geçen hafta hizmete giren bu yeni depodan artık biz de yararlanıyoruz. Böylece Marmaracık'tan sonra bizim mahallenin de su sıkıntısına köklü çözüm getirilmiş oldu" dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ'nin, adeta imkansızı başardığını dile getiren Marmaracık Muhtarı Arı ve Koyunhisar Muhtarı Uzun, "30 kilometre uzunluğunda hat döşeyerek Uludağ'ın eteklerinden su getirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a ve BUSKİ yetkililerine köylerimizin sakinleri adına teşekkür ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.