Hava Durumu

Yenişehir'in tarihi Hükümet Konağı müze olacak

Yenişehir Devlet Hastanesi'nin, yeni binasına taşınarak boşalttığı eski binası yıkılarak yerine yeni bir Hükümet Konağı inşa edilecek. Mevcut tarihi Hükümet Konağı ise müze olarak değerlendirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenişehir'in tarihi Hükümet Konağı müze olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir'de muhtarlarla gerçekleştiridği toplantıda ilçeye müze kurulması konusunda katkıda bulunabileceklerini belirtti. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'dan ayrıntılı bilgiler alan Aktaş, "Tarihi Hükümet Konağı'nın müzeye çevrilmesiyle ilgili bir proje hazırlatalım. Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) gibi kurumlardan destek talep edebiliriz" dedi.

"YENİŞEHİRLİLER BİR ARAYA GELSİN"

Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve İnegöl Müze Müdürlüğü yetkilileriyle ortaklaşa hareket edilebileceğini anlatan Aktaş, "Toplumun her kesiminden, farklı siyasi partilerden Yenişehirliler bir araya gelsin. Bu vesileyle hem müthiş bir yakınlaşma da olur. Evlerdeki sandıklardan, özel albümlerden aklınızın, hayalinizin ermeyeceği eserler çıkacaktır. Bu eserlerin müzeye bağışlanarak sergilenmesi sağlanabilir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.