Hava Durumu

Yerelde ittifak yok

MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, AS TV'den gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yerelde ittifakın söz konusu olmadığını belirten Topçu, "Biz MHP olarak Büyükşehir de dahil tüm belediyelere aday çıkaracağız. Şu an iktidarda olan belediyeler, sandıkta büyük hüsran yaşayacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2018 07:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2018 07:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yerelde ittifak yok

HABER I Burcu SEKMEN I

AS TV'de her hafta çarşamba akşamı yayınlanan AS TV ve Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna'nın moderatörlüğü'ndeki Sönmez Medya Buluşmaları programının bu haftaki konuğu MHP İl Başkanı Tevfik Topçu oldu. Çekimleri Baia Bursa Hotel'de gerçekleşen programda Tevfik Topçu, Bursa Hakimiyet gazetesi editör ve köşe yazarlarının yerel ve genel gündeme dair sorularını yanıtladı.

'BURSA ÇOK KÖTÜ YÖNETİLİYOR'

Bursa'da söz sahibi olan yerel yönetimleri eleştiren MHP İl Başkanı Tevfik Topçu; şehrin gerek Büyükşehir gerekse ilçe belediyeleri tarafından iyi yönetilemediğini ileri sürdü. Son yıllarda Bursa adına doğru bir yatırım yapılmadığını ifade eden Tevfik Topçu, "Bursa, dünyanın en güzel şehirlerinden biri ancak yerel yönetimler açısından en şanssız şehirlerden biri çünkü çok kötü yönetiliyor. Bursa'da maalesef ki plansız, programsız, iş bilmez, ben yaptım oldu şeklinde, Bursa'nın yarınlarına ihanet edilebilir ölçüde bir yönetim anlayışı var. İlçe belediyelerinin çalışmalarını ele aldığımızda ortaya çıkan sorunların Bursa'yı bir çıkmaza sürüklediğini görüyoruz. Şu an iktidarda olan belediyelerin, 2019'da yapılacak yerel seçimlerde büyük hüsran yaşayacaklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'MİLLETİN BEKASI İÇİN'

2019 yerel seçimlerine doğru AK Parti ve MHP arasında kurulan cumhur ittifakı hakkında konuşan Tevfik Topçu iktidar ve muhalefetin bu birleşimini, "15 Temmuz'da karşımıza çıkan ihanet teşebbüsünde milletin bekası için birlik olduk, olmamız gerekiyordu. Liderimiz Devlet Bahçeli, milletimizin çıkarlarını her zaman ön planda tutmuştur. Biz de onun her zaman destekçiyiz. Bu birleşim kapsamında yerelde hiçbir ittifak söz konusu değildir. Biz MHP olarak Büyükşehir de dahil olmak üzere tüm belediyelere aday olacağız. Önümüzdeki süreçte seçimlere en az 6 ay kala, belediye başkan adaylarımızı açıklamayı hedefliyoruz" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BÜYÜKŞEHİR'E DESTEK

Bursa'nın öncelikli sorunlarını da ele alan Tevfik Topçu, trafik ve kentsel dönüşüm konusunda şimdiye kadar yapılan girişimlerin hepsinin hata doğurduğunu savunarak, "Şehir içi ulaşımda çile haline gelen bir trafiğimiz var. Kentsel dönüşüme gelince de şehrin varoş mahalleleri yerine yenilenme ihtiyacı olmayan bölgelerde yalnızca rant için yapıldığını görüyoruz. Bundan sonra parsel bazında değil ada bazlı dönüşümler yapılmasını savunuyoruz ve şehir içinde meydana gelen yığılmaların uydu kentlerle dağıtılmasından yanayız" dedi.

SEÇİM STRATEJİSİ DEĞİŞTİ

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerdeki aday belirleme strajesinin değiştiğini duyuran Topçu, bu seçimlerde yalnızca MHP kökenli olan ve teşkilatta yetişmiş adaylara yer verileceğini söyledi. 2019 seçimlerinde teşkilattaki görev pozisyonunda değişiklik olup olmayacağı sorularını yanıtlayan Topçu, şimdiye kadar üstlendiği milletvekilliği ve il başkanlığı görevlerini kendisinin talep etmediğini, tamamen teşkilatın kararı ile geliştiğini belirterek, "Sanıyorum ki bu son il başkanlığı dönemim olur. Artık yeni arkadaşlar gelsin, onlar yönetsin" diye konuştu.

'HAKSIZLIK YAPILIYOR'

Bursa'nın ekonomik anlamda merkezi bütçeden hak ettiği payı alamadığına ilişkin yorumları destekleyen MHP İl Başkanı bu konuda iktidarı eleştirerek, "Bursa, AK Parti'ye her zaman her seçimde yüksek destek vermiştir ama karşılığında bu desteğe ihanet edilmiştir. Bunun en basit örneği stadyum yatırımıdır, bizim stadyumumuz için merkezi bütçeden yalnızca 50 milyon lira verilmiştir ama diğer şehirlerdeki birçok stadın tüm masrafları sadece merkezi bütçeden karşılanmıştır. Akabinde hızlı tren, 2023'e kaldı. Bursa'ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Büyükşehir'in borçlarının yarısı bir defaya mahsus olmak şartıyla bence merkezi bütçe tarafından ödenmelidir çünkü Büyükşehir gerçekten zor durumdadır. Borcu borç ile kapatmaya çalışıyorlar" açıklamasında bulundu.

TÜRKMEN ŞÖLENİ'NE YER ARAYIŞI

MHP'nin adeta sembolü haline gelen fakat son yıllarda sekteye uğrayan 'Keles Kocayayla Türkmen Şöleni'nin akıbeti ile ilgili de konuşan Topçu, Kocayayla'da Keles Belediyesi tarafından farklı bir turizm alanı üretildiğini bu nedenle de organizasyon için yeni bir yer arayışında olduklarını duyurdu.
BAHÇELİ BURSA'YA GELECEK

MHP İl Başkanı, Bursa'ya en son 2017'de 16 Nisan referandum seçimleri öncesi miting için gelen Devlet Bahçeli'yi en kısa zamanda genişletilmiş il divan toplantısı ya da Güney Marmara teşkilat toplantısında ağırlamayı plandıklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.