Hava Durumu

Yerli SOM-B2 füzesinden tam isabet

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin ilk seyir füzesi SOM'un beton sığınaklara karşı kullanılacak ardışık delici harp başlıklı versiyonu SOM-B2 füzesinin ilk atış testinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2019 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2019 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yerli SOM-B2 füzesinden tam isabet

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, SOM-B2 füzesinin ilk atış testinde hedefi başarıyla vurduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesapları üzerinden bu bilgiyi paylaşan Varank ve Demir şu açıklamalarda bulundu:

"GURUR GÜNÜMÜZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde TÜBİTAK SAGE tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilen Türkiye'nin ilk seyir füzesi SOM'un beton sığınaklara karşı kullanılacak ardışık delici harp başlıklı versiyonu SOM-B2 füzesinin ilk atış testi başarıyla gerçekleştirildi."

"SOM-B2 FÜZESİ ATIŞ TESTİNDE HEDEFİ BAŞARIYLA VURDU"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "SOM-B2 füzesi atış testinde hedefi başarıyla vurdu. Ardışık delici harp başlıklı SOM-B2 füzesinin geliştirme, yer ve uçuş testleri tamamlandı." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, SOM-B2 füzesinin atış testine ilişkin görüntüyü de paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.