Hava Durumu

Yerli tramway raya iniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üretilen Türkiye’nin ilk yerli tramvayı, özel olarak hazırlanan 2 kilometrelik hatta test sürüşlerine başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2012 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yerli tramway raya iniyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tramvay üretimi ile Bursa’nın teknoloji ve tasarımdaki gücünü ortaya koyduklarını belirterek, şehir içi tramvay hatlarındaki ilk ana hat olan Heykel- Garaj hattının temelinin de temmuz ayında atılacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul´da düzenlenen ve Türkiye´nin önde gelen isimlerinin katıldığı Bab-ı Ali Toplantıları´nın onur konuğu oldu. Mövempick Otel´de 111.´si düzenlenen Bab-ı Ali Toplantıları´nda, ´Tarım ve Sanayi Kentinden İleri Teknoloji Kenti Olmaya Geçiş Sürecinde Bursa´ konulu bir sunum yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle Bursa’nın teknoloji ve tasarımda kat ettiği mesafeye vurgu yaptı. Başkan Altepe, siyaset, ekonomi, basın ve iş dünyasından seçkin isimlerin katıldığı toplantıda, düne kadar yan sanayi merkezi olan Bursa’nın tramvay üretimi ile ana sanayide de önemli bir aktör konumuna geldiğini kaydetti.


Sürüş testleri başlıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin danışmanı ve aynı zamanda yerli Tramvay Proje Direktörü Taha Aydın’ın da katıldığı toplantıda, üretilen yerli tramvayın 30 yıl ömür testleri başta olmak üzere tüm testlerden başarıyla geçtiğini dile getiren Başkan Altepe, son olarak sürüş testlerinin de önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydetti. Sürüş testlerinin yapılması amacıyla Burulaş’ın sahasında 2 kilometrelik parkur oluşturulduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Test sürüşlerini bir ay sonra tamamlamayı hedefliyoruz. Bu testlerin ardından dünya standartlarına uygun ilk Türk aracının üretimi tamamlanmış olacak. Sürüş belgelerinin alınmasının ardından banttan çıkan vagonlar, dünyanın her tarafında ihalelere girebilecek. Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle hayata geçen, yazılımları da dahil olmak üzere Türk mühendislerinin bir eseri olan tramvayların 15 yıllık Türkiye projeksiyonu 45 milyar, dünya projeksiyonu ise 1.5 trilyon dolar. Demek ki isteyince, komplike üretimler gerçekleşebiliyor. Bursa, Türkiye´de ilk kez bunu başarmış oldu. İnşallah bundan sonra dünyaya mal satan, ekonomiye ciddi katkılar sağlayan konumda olacağız" dedi.
Heykel - Garaj hattında ilk kazma Temmuz’da vuruluyor
Bursa’nın özellikle raylı sistemler konusunda bölgede bir merkez haline gelmesini sağlayacak projelerin hızla ilerlediğini ifade eden Başkan Altepe, Bursaray Görükle ve Emet hatlarının seferlere açılmasının ardından Kestel hattındaki çalışmaların da hızla sürdüğünü belirterek, sıranın kent içi raylı sistemlere geldiğini ifade etti. Şehir içi tramvay hatlarında ilk ana arter olan yaklaşık 6 kilometrelik Heykel- Garaj hattındaki çalışmalarda son aşamaya gelindiğini dile getiren Başkan Altepe, bu hatta ilk kazmayı temmuz ayında vurmayı hedeflerini belirtti.


Bab-ı Ali Toplantıları Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Osman Ataman da yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin onur konuğu olduğu 111. buluşmanın İstanbul´un Fethi gününe denk gelmesini manidar buldu. Osmanlı İmparatorluğu´nun İstanbul´dan önceki son başkenti Bursa´nın ev sahibi ve yöneticisi olan Başkan Altepe´yi İstanbul´un Fethi gününde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Ataman, siyasetin her kademesinde görev yaparak bugünkü konumuna ulaşan Başkan Altepe´nin görüşlerinin kendileri açısından büyük önem taşıdığını söyledi.


Toplantının ardından Başkan Altepe, Bab-ı Ali Toplantıları´nın anı defterini imzaladı. Bab-ı Ali Toplantıları Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Osman Ataman da, Başkan Altepe´ye teşekkür belgesi takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.