Hava Durumu

Yeşil Bursa yaşatılacak

Yıldırım Belediyesi, en prestijli projelerinden biri olan Mevlana-Ulus kentsel dönüşüm ala- nına park kazandırıyor. Parktaki meyve ağaçlarıyla eski Bursa kültürü yeniden yaşatılacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2018 07:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2018 07:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeşil Bursa yaşatılacak

3 BİN 362 METREKARELİK PARK

Mevlana-Ulus mahallelerinde yaşayan vatandaşlara daha sağlıklı, nitelikli, güvenli ve standartları yüksek bir yaşam sunmak için inşaatların sürdüğü bölgeye 3 bin 362 metrekarelik bir park inşa ediliyor. Bölgede inşası süren modern ve güvenli binaları sosyal alanlarla destekleyeceklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Fiziki dönüşümü gerçekleştirdiğimiz Mevlana-Ulus kentsel dönüşüm alanına ayrıca yapacağımız parkla vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarının da standartlarının yükselmesine katkı sağlayacağız. Parkımıza diktiğimiz meyve ağaçlarıyla hem estetik bir görünüm olacak hem de çocuklarımızın dallarından meyve yiyecekleri bir alanla eski Bursa kültürünü yeniden yaşatacağız" dedi.

NEFES ALDIRAN PROJELER

Yeni Yıldırım hedefine emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "İlçemizde devam ettirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelikli amacımız o bölgede yaşayan insanlarımızın gönül rızasıyla yeni, modern ve güvenli binalarda yaşamasını sağlamak. Bunu yaparken de ilçemizde fiziki dönüşümü sosyal dönüşümle tamamlıyoruz. Tüm projelerimizde olduğu gibi bu bölgemizde de insanlarımızın yaşam kalitesini artırma bilinciyle hareket ediyoruz" diye konuştu. Bölgeye kazandırılacak park hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, "İnşası devam eden ve şu anda yüzde 90'lık seviyeye gelen parkımız meyve ağaçları, yeşil alanı ve yürüyüş yolları ile Mevlana-Ulus'a artı değer katacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.