Hava Durumu

Yeşilçam'ın yakışıklı oyuncusunun son hali!

Güzellik Yarışması'nda Kral seçilerek Yeşilçam'a adım atmıştı. Hayatı, otobüs durakları ve banklarda geçti. İşte, bir döneme damga vuran Yeşilçam jönü Mesut Engin'in yürek burkan hikayesi...

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2019 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2019 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeşilçam'ın yakışıklı oyuncusunun son hali!

Yeşilçam'ın jönü olarak bilinen Mesut Engin, 1953 yılında Aydın Söke'de doğdu.

Ses Dergisi'nin düzenlediği bir güzellik yarışmasında Kral seçilen Engin, mankenlik, oyunculuk ve foto modellik mesleklerini aynı anda icra ederek, kariyer anlamında en aktif yıllarını yaşıyordu.

Yeşilçam'daki başarılı oyunculuğu ve kusursuz yüz hatlarıyla genç kızların sevgilisi olan Engin, 1976 yılında geçirdiği bir trafik kazasıyla hayata küstü.

Henüz 23 yaşındayken geçirdiği kaza yüzünden Engin'in sağ bileğindeki sinirler alındı. Bu olaydan sonra depresyona giren Yeşilçam yıldızı, kendini alkole verdi.

Yıpratıcı yılları geride bırakan Engin, 30 yaşına geldiğinde Asiye Gençağaoğlu ile nişanlanarak, güzellik salonu işletmeye başladı.

Fakat oyunculuğu büyük bir aşkla yapan Engin, sinemadan uzak olmaya dayanamadığı için gün geçtikçe daha çok bunalıma girdi.

Zamanla alkolik bir adama dönüşen Yeşilçam'ın eski gözdesi, kendini sokaklara atarak, İzmir'deki otobüs duraklarında yatıp kalkmaya başladı.

Alkolün pençesinde kıvranan Engin'e çevredekiler 'Dede' diye hitap ediyor ve yemek uzatıyorlardı ancak talihsiz yıldız, uzatılan yemekleri bile istemiyordu.

Aslen Aydınlı olan Mesut Engin, 2003 yılında alkol bağımlılığını yendi ve İstanbul'a geldi. Zamanının Beyoğlu sokaklarında geçirmeye karar veren Engin'e, Karayolları çalışanları yardım ediyordu.

İlerleyen zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü, bir zamanların yıldız oyuncusuna kapılarını açtı.

Hayatının geri kalanını 720 kişilik Kayışdağı Darülaceze'de geçiren bir dönemin 'Kral' lakaplı oyuncusu, 2011 yılında hayatını kaybettiğinde henüz 58 yaşındaydı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.