Hava Durumu

Yeşim Tekstil, üçüncü kez BM Global Compact Yönetim Kurulunda

Global Compact Türkiye'nin 7'nci Olağan Genel Kurulunda Akkök Holding'den Ahmet Cemal Dördüncü UN Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilirken, Yeşim Tekstil'i temsilen Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur da Akkök'ün listesinde yönetim kuruluna seçilerek üst üste 3'üncü kez yönetim kurulunda yer almış oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2019 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2019 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeşim Tekstil, üçüncü kez BM Global Compact Yönetim Kurulunda

Dünyanın en büyük sürdürülebilirlik platformu olarak tüm paydaşları bir araya getiren ve sürdürülebilir kalkınma için iş birliği ve ortak eylemi teşvik eden UN Global Compact Türkiye Ağı'nın Başkanlığına; Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü seçildi. Dördüncü, 2022 yılına kadar yürüteceği görevi, Unilever Türkiye Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin'den devraldı. Akkök'ün ekibinde yer alan Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, böylelikle üst üste 3. kez listede yer alarak Yeşim Tekstil'i yönetim kurulunda bir kez daha temsil edecek. Cesur 2014'ten bu yana iki ayrı başkanla birlikte çalışarak yönetim kurulunda yer aldı ve 2016 yılından bu yana da yönetim kurulunda Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanlığı görevini yürüttü.

'ÖNCÜ OLMAK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'

Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu'nun yeni döneminde Yeşim Tekstil olarak 3. defa yönetim kurulunda yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, "Yeşim Tekstil olarak 2006 yılından bu yana imzacısı olduğumuz Global Compact Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinde tanıtılması için 2014 yılından bu yana yönetim kurulunda yer alarak sürdürülebilirlik çalışmalarına destek oluyoruz. Özellikle 2016 yılından bu yana Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubuna eş başkanlık görevini yürüterek bu konuda öncü olmak bizim için ayrı bir önem taşıyor." dedi. Cesur, 2019 - 2022 döneminde yönetimde yer alan yeni diğer firma temsilcileriyle oluşturacakları ortak sinerjiyle daha güçlü adımlar atacaklarını ve özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye'nin kat etmesi gereken mesafe adına gerekli tüm çabayı sergileyeceklerini sözlerine ekledi.(DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.