Hava Durumu

YGS telafi sınavı olacak mı? YGS'ye gecikenler ne yapacak?

YGS'ye geciken öğrencilerin merak ettiği "YGS telafi sınavı olacak mı?" sorusu yanıtını buldu. "YGS'ye geciken öğrenciler ne yapacak?" sorusuna resmi yanıt geldi. ÖSYM, yeni sınav ihtimaliyle ilgili olarak bir duyuru yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2017 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2017 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
YGS telafi sınavı olacak mı? YGS'ye gecikenler ne yapacak?

2017 YGS'de bazı öğrenciler büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. YGS'ye gecikmeler yaşanmış, kapıların kapanması nedeniyle bazı öğrenciler sınava girememişti. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) bu yıl ilk kez uygulamaya aldığı "sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması" uygulaması nedeniyle Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) giremeyen adaylar meraklı bir bekleyiş içine girmişti.

YGS'yi kaçıranlar, "YGS telafi sınavı olacak mı?" sorusunun yanıtını merak etmeye başlamıştı. ÖSYM, sınavdan bir gün sonra resmi bir açıklama yaptı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden yapılan açıklamada YGS'yi kaçıranlar için telafi sınavı düşünülmediği duyuruldu.

YGS sınavına ne zaman giriliyor?

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2017 YGS dün yapıldı. ÖSYM'nin bu yıl uygulamaya aldığı "sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması" kuralından dolayı birçok öğrenci sınava giremedi. ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, çeşitli sebeplerden dolayı yaşanan gecikmeler nedeniyle sınava giremeyen adaylara yönelik telafi bir sınav yapılmayacak.

Yetkililer, bunun bir kural olduğunu, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemlerinin tamamlanacağı ve saat 09.45'ten sonra sınav binalarına alınmayacakları konusunda aylar öncesinden gerekli uyarıların yapıldığını ifade etti. Adayların sınava giriş belgelerinde yer alan temel kurallar arasında da sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemlerinin tamamlanacağı uyarısının yer aldığı ifade ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.