Hava Durumu

Yıldıray tüm bilinmeyenleri açıkladı! Bursaspor, Fatih Terim...

A Milli Takım ve Bayer Leverkusen'in unutulmaz futbolcusu Yıldıray Baştürk, sessizliğini bozdu! Yıldıray, tüm merak edilenleri yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2018 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldıray tüm bilinmeyenleri açıkladı! Bursaspor, Fatih Terim...

Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Emre Can'ın neden Almanya Milli Takımı'nı tercih ettiğini anlatan Yıldıray Baştürk; Nuri Şahin, Fatih Terim ve Lucescu hakkında da flaş açıklamalarda bulundu.

Eski milli futbolcu Yıldıray Baştürk, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Bildiğim tek gerçek; milli takım maçlarına çıkıldığında o milli ruh olmadan Türk Milli Takımı başarılı olamaz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İşte detaylar...

Yıldıray Baştürk, Bursaspor'dan teklif aldı mı?

Sözlerine sezon öncesi gündeme gelen Bursaspor'da sportif direktör olacağına dair haberlerle başlayan Yıldıray Baştürk, "Sezon öncesi Bursaspor Başkanı Ali Ay'la görüştüm. Sportif direktörlük konusunda bir görüşmemiz oldu. Başkan Ali Ay, birlikte çalışmamızı istedi. Sportif direktör nasıl bir izlenim bırakıyor veya sportif direktörün görevleri neler o konuda anlaşamadık. Türkiye'de daha sportif direktörlük konusunu kavrayamamışlar. Bu da normal. Türkiye'de daha önce kulüplerimizde sportif direktörlük görevi pek fazla olmamış. İşleyiş konusunda bir sıkıntı oldu. Ali Ay'la güzel bir görüşmemiz oldu. Fakat sonuç alamadık" dedi.

Süper Lig'deki şampiyonluk favorisi

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendiren Baştürk, "Beşiktaş'ın elenmesi zirvedeki takımlar için iyi olmadı. Beşiktaş şu anda sadece şampiyonluğa odaklandı. Bu lig için avantaj olacaktır. Galatasaray takımı Fatih Terim'le birlikte farklı bir hava yakaladı. Başakşehir iki yıldır çok iyi son haftalarda zaman zaman düşüş yaşasalar da yarışta güçlü bir aday. Şampiyonluk yarışı kızıştı. Benim görüşüm; Beşiktaş futbolu ve kadrosuyla şampiyonluk yarışında favori" ifadelerini kullandı.

'Kaan Ayhan sezon sonu Avrupa'da...'

A Milli Takım hakkında da konuşan Yıldıray Baştürk, kadromuzda yer alan genç oyuncularla ilgili önemli tespitlerde bulundu. Baştürk, "Cengiz Ünder, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Okay Yokuşlu ve Enes Ünal gerçekten yetenekli oyuncular. Bizim yetenek noktasında bir sıkıntımız yok. Bu futbolcuların kendilerini geliştirmesi gerekiyor. Şu anda fazla beklenti içerisinde olmayalım. Oynadığımız hazırlık maçlarında da bu belli oldu. Yetenekli oyuncularımız var fakat bu futbolcuların 2-3 yıl zamana ihtiyacı var. Bu futbolcular bizim önümüzdeki 7-8 yıl içerisinde kadromuzun iskeletini oluşturabilir. Defans hattında sıkıntımız var. Sağ bek pozisyonunda Kaan Ayhan'a şans verilmeli. Kaan'ın bu sezon Avrupa'da çok iyi bir takıma transfer olacağını düşünüyorum. Milli takım konusunu özetlersek; başarıda en büyük faktör zaman, bu futbolculara zaman tanınmalı. Türkiye'de sabırsızca davranılıyor. Bu süreç sıkıntılı da olabilir" açıklamasında bulundu.

Lucescu sözleri: O milli ruh olmadan...

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu'nun zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yıldıray Baştürk, "Lucescu'yla ben çalışmadım. Çalışan arkadaşlarım Lucescu'yla ilgili güzel şeyler anlatılıyor. Lucescu'nun zamana ve şansa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Fakat hangi derecede şans verilir o tartışılır. Lucescu'nun şu anda 5 maç üst üste oynatabileceği ilk 11'i yok. Bildiğim tek gerçek; Milli takım maçlarına çıkıldığında o milli ruh olmadan Türk Milli Takımı başarılı olamaz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Emre Can neden Alman Milli Takımı'nı tercih etti? Açıkladı!

Almanya'daki gurbetçi futbolcu havuzundan da bahseden Baştürk, "Abdullah Avcı döneminde milli takım için gurbetçi havuzu oluşturmuştum. Büyük bir oyuncu havuzu oluşturup milli takıma götürmüştüm. En başarılı Türk oyuncular şu anda Almanya Milli Takımı'nda. İlkay Gündoğan, Emre Can ve Mesut Özil gibi... Eğer erken davranılırsa bir numaralı oyuncuları milli takıma kazandırabiliriz. Bu konuda sanırım arayış içerisindeler fakat bu süreçte çok oyuncu kaybedildi. Ben biliyorum; Almanya'da kulüpler bu futbolculara baskı yapıp Almanya Milli Takımı'nı seçmelerini istiyorlar. Eğer erken davranılırsa bir numaralı oyuncuları Milli takıma kazandırabiliriz" şeklinde konuştu.

Yıldıray Baştürk'ten Nuri Şahin yorumu!

Nuri Şahin'in A Milli Takımı bırakmasıyla ilgili görüşünü belirten Yıldıray Baştürk, "Nuri Şahin'in şahsi kararı buna saygı duyuyorum. 2018 Dünya Kupası'na gidemeyeceğiz. Nuri gençlerin önünü açmak için milli takımı bırakma kararı almış olabilir. Nuri'nin yerinde başkası olsa gençlerin önünü açar mıydı? Bu konuda tartışmaya açık" ifadesini kullandı.

Yıldıray Baştürk'ten Fatih Terim sözleri: 'Beni EURO 2008 kadrosuna almaması...'

Futbolu erken bıraktığını belirten Baştürk, Fatih Terim hakkında flaş sözler söyledi: Fatih Terim'le EURO 2008 döneminden sonra nedense hiç görüşmedik. Artık 10 yıl oldu. O dönem beni çok etkilemişti. Fatih Terim'in beni EURO 2008 kadrosuna almaması inanılmaz bir hayal kırıklığı oldu. Belki de bu dönem kariyerimde kırılma noktası olarak görünüyor. Nasip kısmet diyelim.

Tercihim değişmezdi!

Salim Manav'ın "Tekrardan Alman Milli Takımı ve Türk Milli Takımı arasında tercih yapsan kararın değişir miydi?"sorusuna ise Yıldıray Baştürk, "Tecrübeye dayanarak anlatıyorum. Beni erken keşfettiler. Benim Türkiye Genç Milli Takımı'nda 50 tane maçım var. O milli marşı hissettikten sonra, formanızda o bayrağı taşıdıktan sonra başka seçenekleri düşünmüyorsunuz. Ben düşünmedim. Mesut Özil, İlkay ve Emre Can da düşünmeyecekti. Bana şu anda yine aynı tercih sunulsa kararım değişmez. Onurla ve gururla formasını terlettiğim Türk Milli Takımı'nı tercih ederim" cevabını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.