Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi kurban hazırlıklarına başladı

Vatandaşların kurban farizalarını, dini vecibelere uygun ve konforlu bir şekilde yerine getirebilmeleri için yoğun bir çalışma yürüten Yıldırım Belediyesi, kurban pazarları ve kesim yerlerindeki hazırlıklarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım Belediyesi kurban hazırlıklarına başladı
Geçtiğimiz yıllarda kurban satış alanları ve kesim bölgelerindeki çalışmaları ile yerel yönetimler tarafından örnek gösterilen projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, yaklaşan bayram öncesi hazırlıklarını hızlandırdı. Kurban kesim ve satış alanlarında hem satıcıların hem de kurbanlık alacak vatandaşların rahat ve hijyenik bir şekilde alışverişlerini yapabilmesi için yol, su ve elektrik gibi altyapı çalışmalarını yerine getiriliyor.

Kesim alanları etrafındaki yol düzenlemeleri yapılırken, doktor ve veterinerlerin hazır bulunacağı sağlık merkezleri faaliyet gösterecek. Hayvanların kaçmasından dolayı yaşanan kazaların önüne geçilmesi için de kurban satış ve kesim alanlarında eğitimli ‘boğa timleri’ oluşturulacak. Belediyenin tüm birimlerinin koordineli olarak sorumluluk alacağı ve en küçük detayın dahi hesaplanarak aksiliklere müsaade edilmeyeceğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Deri poşeti, et poşeti, naylon branda, tuz, şapka, kurban rehberi, veterinerlik hizmeti ile temizlik için su temininden oluşan farklı hizmetler Yıldırımlılara sunulacak. İlaçlama ekiplerimiz de ilaçlama işlemlerine Kurban Bayramı sonrası da devam edecek. Bunun dışında kesim merkezlerinde görevli temizlik ekipleri de anında müdahale ederek, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşmasına müsaade etmeyecek” dedi.

Başkan Edebali, kurban satış ve kesim alanlarında Yıldırım’a ve Yıldırımlılara yakışmayacak görüntülerin yaşanmaması adına da vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Yıldırım Belediyesi’nin kurban kesim yerleri şöyle: Kasaplar Odası Mezbahası (Satış ve kesim yeri), Demetevler Mahallesi Pazaryeri (Pazartesi Pazarı), 75. Yıl Mahallesi Yarı Kapalı Pazaryeri (Salı Pazarı), Vatan Mahallesi Yarı Kapalı Pazaryeri (Çarşamba Pazarı), Bağlaraltı Mahallesi Pazaryeri (Pazar Pazarı), Siteler Mahallesi Pazaryeri (Cuma Pazarı), Mimar Sinan Mahallesi Pazaryeri (Çarşamba Pazarı), Zümrütevler Mahallesi Pazaryeri (Salı Pazarı), Arabayatağı Mahallesi Pazaryeri (Cumartesi Pazarı), Karapınar Mahallesi Pazaryeri (Pazartesi Pazarı), Değirmenlikızık Mahallesi Pazaryeri (Pazar Pazarı), 152 Evler Mahallesi Kesim Yeri (152 Evler Muhtarlığı önü), Sıracevizler Mahallesi Kapalı Pazaryeri (Perşembe Pazarı), Yavuz Selim Mahallesi Kapalı Pazaryeri (Salı Pazarı), Temenyeri Kapalı Pazaryeri (Salı Pazarı), Yiğitler Pazaryeri (Pazar pazarı).
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.