Hava Durumu

Yıldırım'da eğitim hamlesi

Yıldırım Belediyesi, ilçede eğitim kalitesinin yükselmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2018 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2018 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'da eğitim hamlesi

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki okul idarecileriyle bir araya geldi. Yıldırım Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi'ndeki toplantıya Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç ve ilçede eğitim veren okulların müdürleri katıldı. Eğitim kalitesini yükseltecek çalışmalarda belediye olarak kendilerine düşen görevi yaptıklarını vurgulayan Başkan Edebali, "Yıldırım, geçmişin medeniyet birikimine sahip kadim bir şehir. Bu şehri yarınlara taşıyacak olanlar bugün okul sıralarında oturan gençlerimiz, çocuklarımız. Bizler de evlatlarımızın daha kaliteli, daha donanımlı ve modern şartlarda yetişmesi için ilçemizde hem fiziki değişimi gerçekleştirirken, hem de sosyal alanlarda yaptığımız radikal değişimlerle geleceğe güvenle bakacakları bir şehir inşa ediyoruz" dedi.

Yapılan kentsel dönüşüm planlarında yalnızca konutları yenilemekle sınırlı kalmadan, mevcut okul alanlarına yenilerini de eklediklerinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Ankara Yolu Caddesi'nin altında yer alan Arabayatağı, Yavuzselim, Çınarönü, Hacivat, Ulus ve Mevlana mahallelerinin imar planlarını tamamen yenilerken, 150 bin nüfusun yaşadığı bölgedeeski planda yer alan 14 okulun yeterli eğitim hizmetini sağlamasının mümkün olmadığını gördük. Yeni planımızda ise bu sayıyı iki katının üstüne çıkararak 29 yeni okula alanına taşıdık. Yine Değirmenönü-Karapınar bölgesinde de mevcut 8 eğitim alanını yeni planda 25'e taşıdık. Kentsel dönüşüm yürüttüğümüz bölgelerimizin birçoğunda yeni okul alanları oluşturuyoruz" diye konuştu.

Eğitimde belirli standartlara ulaşmak adına Yıldırım Belediyesi olarak bu güne kadar önemli destek sağladıklarının altını çizen Başkan Edebali, "Eğitim, mahalli idarelerin asli görevleri arasında yer almayabilir. Ancak bizler çocuklarımızın fizikî imkanları yüksek okullarda donanımlı fertler olarak yetişmeleri için destek sağladık. Yapılanları kesinlikle yeterli görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

128 okulda tadilat

İlçedeki 128 eğitim kurumunda tamir, bakım, tadilat bahçe donatı elemanları gibi hizmetleri gerçekleştirirken, 5 bin 661 adet ulaşım imkânının da okullara sağlandığını hatırlatan Edebali, "Okullarımızın fizikî şartlarını iyileştirmenin yanında birçok alanda destek oluyoruz. Spor alanları, spor odası gibi evlatlarımızın beden sağlığını geliştirecek alanlar oluşturuyoruz. Çocuklarımızın kırtasiye ihtiyacını karşılamak adına 12 bin 932 öğrenci kardeşimize araç gereç desteği sağladık. Okullarda düzenlediğimiz 'Alo Tiyatro' faaliyetimiz ile 100 bin çocuğumuzun ayağına tiyatro oyunları götürdük. Erikli İmam Hatip Ortaokulu, Akçağlayan Ortaokulu, Vatan Anaokulu, Ali Rıza Bey İlkokulu, Maltepe Ortaokulu ve Değirmenönü Ortaokulu'na proje desteğinde bulunduk. Bunlarla beraber geleceğimizin mimarı olacak yavrularımızın sosyal açıdan da gelişimlerini sağlamak adına şehir pasaportu projemizden spor okullarına, münazara yarışmalarından festivallere sayısız faaliyet düzenledik" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.