Hava Durumu

Yıldırım’da fırın denetimi

Yıldırım Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren ekmek fırınlarını denetledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım’da fırın denetimi
Zabıta Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bursa Fırıncılar Derneği ile ekmek fırınlarında ortaklaşa denetim yapıldı. Zabıta ekipleri, iş yeri açma ruhsatı ile gramaj ve terazi, Tarım Müdürlüğü ekipleri ise ekmeklerin üretim ve depolama alanlarında temizlik kontrolü yaptı. Çalışanların iş kıyafetlerinden taban ve tavan temizliğine kadar ekmek üretimi yapılan işletmelerde riayet edilmesi gereken temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı denetlendi.

Öte yandan zabıta ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında ekmek gramajının yeniden belirlendiğini hatırlatarak, vatandaşların da bilgilenmesi için fiyat-gram tarifelerinin görünür bir noktaya asılması konusunda esnafı ikaz etti.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ekmeğin gramaj tespiti, iş yeri ruhsatı ve çalışanların kılık kıyafeti ve mekânın temizliği gibi konularda titiziz. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Aynı hata tekrarlanıyorsa cezai müeyyide uyguluyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.