Hava Durumu

Yıldırım'da hayvan ve çevre dostu proje

Geri dönüşüm ve atık yönetimi çalışmalarını toplumda farkındalık oluşturacak sosyal projelerle anlamlandırdıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Atıklarımızı hayvan kulübelerine dönüştürerek hem çevremizi koruyoruz hem de hayvan dostlarımızı yuvasız bırakmıyoruz” dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'da hayvan ve çevre dostu proje
Sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında Yıldırım’ı geri dönüşüm hizmetleriyle Avrupa standartlarına ulaştıran Yıldırım Belediyesi, çalışmalarını örnek sosyal projelerle renklendiriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen PAGDER’in yürüttüğü ‘Yuvaya dönüşen plastikler’ projesinde başarılı bir grafik tutturan Yıldırım Belediyesi, 20 adet hayvan kulübesinin sahibi oldu. Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 2015 yılından itibaren topladığı 14 bin 865 ton atık ambalaj, 605 ton atık cam, 20 ton atık bitkisel yağ, 7,3 ton atık elektronik ve 2,34 atık pil ile büyük bir başarıya imza attı. 2016 Şubat ayında 65 ton cam atığı toplayarak Avrupa standartlarını yakalayan Yıldırım Belediyesi, atık toplama rakamları ile elde ettiği plastik kulübeleri Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi’nde hayvanların kullanımına sundu.

Geri dönüşüm çalışmalarını sosyal projeler sayesinde daha da anlamlı hale getirmek istediklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Atık yönetimi ve geri dönüşüm hizmetlerimizin toplumda daha çok yer edinmesi adına farkındalık çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Geri dönüşebilen atıkların hayvan dostlarımız için birer yuvaya dönüşmesini sağlayan projeye desteğimizi devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Projenin toplumun tüm kesimlerinde kabul görmesinin kendileri için oldukça önemli olduğunu da belirten Başkan Edebali, “20 adet geri dönüşüm konteynerine projeyi tanıtan afişler ekiplerimiz tarafından asıldı. Atık plastiklerin bu tür faydalı ürünlere dönüştüğünü gören tüm duyarlı vatandaşlarımızın da geri dönüşüm toplamaya teşvik edilmesi amaçlıyoruz. Ayrıca, proje kapsamında hazırlanan kulübeleri vatandaşlarımız sahiplendikleri hayvanları için satın alabilecekleri gibi yuvayadonusenplastikler.com sitesinden satın alarak belediyemizin hayvan barınağına da bağışlayabilirler” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.