Hava Durumu

Yıldırım'da rüya gerçek oluyor

33 dönümlük alan üzerine inşa edilecek dev spor komplesi için arazi tahsisi ve ihalenin yapılmasının ardından inşaat başladı. Maliyeti 29 milyon lirayı bulacak tesis 2018 yılı içerisinde kapılarını hizmete açacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 05:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 05:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'da rüya gerçek oluyor
Yıldırım’ın Yiğitler Mahallesi’ne inşa edilecek modern ve çok amaçlı Gençlik ve Spor Kompleksi ile Cimnastik Salonu için geri sayım başladı. AK Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın destekleri sonucu Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin de katkılarıyla arazi tahsisi yapılmasının ardından inşaatı üslenen yüklenici firmayla sözleşme imzalandı. İnşaatın ihale bedeli 27.663.920,00 TL olarak açıklanırken, dev spor kompleksinin 16 Ağustos 2018 tarihine kadar tamamlanması hedeflendi.  



BAŞARILI SPORCULAR YETİŞECEK


Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından inşaat için ilk kazma dün vuruldu. Bursa’nın geleceği açısından oldukça önem taşıyan spor kompleksi 2 blok halinde inşa edilecek. Gençlik ve Spor Kompleksi’nin yer alacağı ilk blokta 2 bin 500 seyirci kapasiteli Çok Amaçlı Spor Salonu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezi, 4 adet antrenman salonu, kondisyon merkezi, Squash Salonu, hamam, sauna, masaj odaları, toplantı salonu, kafeterya ve idari ofisler bulunuyor. İkinci blokta ise Cimnastik Salonu’nyla birlikte Ritmik Cimnastik Salonu, denge, atlama koşu bandı, trambolin track, atlama masası, barfiks ve çok amaçlı salonlar yer alıyor. 



İnşasına başlanan Gençlik ve Spor Kompleksi ile Cimnastik Salonu’nun teknik toplantısında proje masaya yatırıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile Spor Şube Müdürü Zekeriya Altuntaş ve Tesisler Personeli Özgün Özdağ; İnşaat Mühendisi Engin Deniz ve yüklenici firma yetkilisi mimar Bekir Gürle Yük’ten çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.