Hava Durumu

Yıldırım’da sokak hayvanlarına sıcak yuva

Yıldırım Belediyesi, hayvanların barınması ve tedavisinin gerçekleştirilmesinin yanı sıra sahiplendirilmelerine de yardımcı olarak sıcak yuvalarına kavuşma imkanı tanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım’da sokak hayvanlarına sıcak yuva
Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde 2016 yılı başından itibaren 3 bin 879 hayvanın tedavi edilmesi sağlanırken, 594 hayvan da sahiplendirildi. Sokaklardan 3 bin 17 sahipsiz hayvan toplayan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Cumalıkızık’taki merkezde iç, dış ve antiparaziter kontrollerini gerçekleştirdi. Yapılan muayeneler sonucunda bin 291 hayvana kuduz aşısı yapılarak olası olumsuz durumların önüne geçildi.

BAŞKAN EDEBALİ’DEN SAHİPLENME ÇAĞRISI

Sokak hayvanlarının Yıldırım’ın birer sakini olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sokaklara bırakılan hayvanların tedavi edilmesi, barınması, sahiplendirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Barınma sorununu ortadan kaldırmak amacıyla çalışmaların da devam ettiğini belirten Başkan Edebali, “Toplamda 78 kedi evi, 3 otomatik yemlik, 6 metal yemlik ve 22 su odağı ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirdi. Ayrıca Yıldırımlı hemşehrilerimizden ricamız, yiyeceklerini çöpe atmak yerine beslenme odaklarımıza bırakarak kış aylarında beslenme zorluğu çeken hayvanlarımıza yardımcı olmalarıdır. Öte yandan sevimli dostlarımızı sahiplenerek sokaktan kurtarmak isteyen tüm hemşehrilerimiz, Cumalıkızık’taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ne giderek veya 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alarak onlara sıcak bir yuva imkanı tanıyabilirler” şeklinde konuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.