Hava Durumu

Yıldırım'dan Merkel ile görüşmesi sonrası açıklama

Almanya Başbakanı Merkel ile telefonda görüşen Başbakan Yıldırım açıklama yaptı. Yıldırım, "Bundan sonraki programlar için biraz daha farklı bir yol izleyeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2017 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2017 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'dan Merkel ile görüşmesi sonrası açıklama

Başbakan Yıldırım, toplantı krizi nedeniyle Almanya'ya tepki gösterdiği Kırşehir'deki mitingini Merkel ile telefonda görüşmek üzere bitirdi. Yıldırım, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Bundan sonraki programlar için biraz daha farklı bir yol izleyeceğiz" dedi

"İYİ VE VERİMLİ GEÇTİ"

Başbakan Binali Yıldırım, toplantı krizinin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü. Görüşmeyi Kırşehir mitinginde duyuran Yıldırım, saat 15.00'ten miting alanından ayrıldı. Planlanandan uzun süren görüşme için Başbakan, " Merkel ile görüşmem iyi ve verimli geçti" dedi. Yıldırım, şunları kaydetti:

"FARKLI BİR YOL"

"Biraz uzun sürdü. Son günlerde Almanya'da halk oylamasına yönelik yapılacak buluşmalara kısıtlama getirilmesi, iptal edilmesi konusunu Sayın Merkel ile konuştum. Bundan sonraki programlar için biraz daha farklı bir yol izleyeceğiz. İki ülkenin dışişleri bakanları bir araya gelecekler. Bu konuya açıklık getirecekler"

GÖRÜŞMEYİ MİTİNGTEN DUYURMUŞTU

Başbakan Yıldırım, toplantı krizi nedeniyle Almanya'ya tepki gösterdiği Kırşehir'deki mitingi Merkel ile telefonda görüşeceğini söyleyerek bitirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir'de düzenlenen mitingde halka hitap etti. Bekir Bozdağ ve Nihat Zeybekci'nin Almanya'daki toplantılarına izin verilmemesine tepki gösteren Yıldırım, "Alman makamlarının bu konudaki tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum. Almanya'da 'Hayır' diyenler, teröristlerin bayraklarını dalgalandıranlara, FETÖ'nün propagandasını yapanlara izin vereceksiniz, memleket sevdalılarına yasak koyacaksınız. Bu kabul edilemez. Almanya'daki vatandaşlarımızın bu tutum karşısında 'Evet' oylarıyla coşup yedi düvele demokrasi dersi verecektir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.