Hava Durumu

Yıldırım'dan 'proje örgüt' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, havalimanında soruları yanıtladı. Başbakan Yıldırım, terör örgütü PYD/YPG öncülüğünde Rakka'da kurulan Suriye Gelecek Partisi için "Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini hep söyledik. Suriye'de başka, Irak'ta başka isimle karşımıza çıkıyorlar ama üzerlerindeki postu kaldırınca kim oldukları ortaya çıkıyor. Biz bunları iyi tanırız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2018 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2018 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'dan  'proje örgüt' açıklaması

(MGK bildirisinde geçen 'proje terör örgütü' ifadesi) Aslında ifade kendisini anlatıyor. Bu örgütler kendi iradesiyle ortaya çıkan örgütler değil. Bu projeyi hazırlayan birilerinin olduğunu ifade ediyor. Bu örgütler birilerinin amaçlarına hizmet etmek amacıyla geliştirilmiş, sipariş üzere kurulmuş örgütlerdir. Bunlara bazen arkalarında üst akıl olan örgütler diyoruz. Burada vatandaşlarımızın dikkatini çekmek için bu tabir MGK bildirisinde yer aldı. Bunları Suriye'de görüyoruz. Bunların ne Kürtlerin ne Türklerin ne de başka bir vatandaş grubumuzun dertleriyle ilgili olmadıklarını görüyoruz. Parayı kim verirse bugün o kılıkta yarın başka kılıkta iş gören örgütler. Darbe girişiminden hemen sonra FETÖ ile PKK'nın bir araya geldiğini görüyoruz. Normal şartlarda bu örgütlerin kendilerine ait bir amaçları olsa dünya bir araya gelse bir araya gelemezler. Son iki yılda yaptığımız çalışmalarda terör örgütlerinin her birine gereken cevabı verdik. Terör örgütleri de sürekli ad değiştirerek ayakta kalma gayreti içindedir.

(Rakka'da kurulan Suriye Gelecek Partisi) Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini hep söyledik. Suriye'de başka, Irak'ta başka isimle karşımıza çıkıyorlar ama üzerlerindeki postu kaldırınca kim oldukları ortaya çıkıyor. Biz bunları iyi tanırız. Belki bazı dostlarımızı kandırabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti'ni kandıramazlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.