Hava Durumu

Yıldırım "İlave tedbirlerimizi alıyoruz"

Başbakan Yıldırım, döviz kurundaki artış hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım "İlave tedbirlerimizi alıyoruz"

"Türkiye, serbest ekonomi uygulayan bir ülkedir. Dolayısıyla bu durumun değişmesi söz konusu değildir. İlave tedbirlerimizi alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Hükümet iş başındadır, konularına hakimdir, mali politikalarda zerre kadar sapma yoktur.

Kuru kontrol edecek mekanizmalar bizdedir. Kurdaki hareketlilik konusu geçicidir, bir de konjonktüreldir.

İktidara talip oluyorsan, doların geçici dalgalanmasından bir çıkarcılık yapmak vatanseverlik değildir. Vatanseverlik, ülkeye sahip çıkmaktır, ülkemiz üzerinde oyun oynamaya çalışanlara hep birlikte karşı koymaktır. Enflasyonla kavgamız, mücadelemiz devam edecek.

Türkiye dünyaya entegre olmuş bir ülkedir. Hiç kimse Türkiye'nin kapılarını dünyaya kapamasını beklemesin. Öyle, 'kur sabitlenecekmiş, kambiyo sistemi değişecekmiş, sermaye müdahale edilecekmiş, paralara el konacakmış' akla ziyan dedikodular yayılıyor. Maalesef seçime giderken siyasi rakiplerimiz, 'dolar şu kadar oldu' diye neredeyse zil takıp oynamadıkları kaldı.

Avrupa Birliği ile Amerika Birleşik Devletleriyle de ilişkilerimizin mükemmel olduğunu söyleyemeyiz. Onlarla da sorunlarımız var. Sorunların kaynağı ne? Biz değiliz. Yani sizin ülkenizi, milletinizi parçalamaya çalışan, topraklarınıza göz dikmiş, istikrarsızlık getirmeye azmetmiş terör örgütlerine kol kanat gererseniz, 15 Temmuz darbesini yaptıranı baş üstünde ağırlarsanız Türkiye'den dostluk beklemeyin, kusura bakmayın."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.