Hava Durumu

Yıldırım'ın çehresine estetik dokunuşlar

Yıldırım Belediyesi, ilçede gerçekleştirdiği yönlendirme ve düzenleme çalışmalarıyla güvenli ve kontrollü trafik akışını sağlarken, görüntü kirliliğinin önüne geçmek için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'ın çehresine estetik dokunuşlar

Yıldırım Belediyesi, trafiğin yoğun olarak aktığı ana arterler başta olmak üzere cadde ve sokaklarda yaptığı trafiklendirme çalışmalarıyla kesintisiz ulaşım imkânı sağlıyor. Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu çalışmalar çerçevesinde 75. Yıl, Bağlaraltı, Davutkadı, Değirmenlikızık, Emirsultan, Erikli, Ertuğrulgazi, Karaağaç, Mevlana, Millet, Mollaarap, Ortabağlar, Selimzade, Siteler ve Yıldırım mahallelerinde yol düzenleme ve trafiklendirme uygulamaları çerçevesinde hız kesici tümsek, güvenlik aynaları, şerit belirleme dubası ve trafik tabelalarını gerekli noktalara yerleştirilerek kesintisiz ve güvenli bir araç - yaya akışı sağladı.

Öte yandan ilçede görsel kirliliğin önüne geçmek ve şehir estetiğine artı değer sağlamak için çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Güzelleştirme Ekibi (YIL-GÜZEK) oluşan kötü görüntüleri önlemek için yaptığı tasarımlarla şehre zenginlik kazandırıyor. Ekipler boyama ve resimleme işlemlerinin yanı sıra okul bahçelerindeki oyun ve spor alanlarında da yenileme yaparak Yıldırım'ın çehresine güzellik katıyor.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bir taraftan ilçemizin yapısal meselelerine çözümler üretirken, diğer taraftan ilçemizde trafiği problem olmaktan çıkarıyoruz. Modern şehir standartlarını yakalamak adına kentsel dönüşümü planlarken trafik akışını rahatlatacak alternatif yollara, geniş caddelere ve bulvarlara yer veriyoruz.

Araç yoğunluğunun yanında trafik işaret ve işaretçi eksikliği can ve mal kayıplarına yol açıyor. Biz de tüm bu kayıpları en asgariye indirmek ve güvenli bir ulaşım oluşturmak için trafiklendirme çalışmalarına önemsiyoruz. Öncelikli hedefimiz, Yıldırım'ın her noktasına rahat ulaşımı sağlayacak bir yapıyı gerçekleştirirken, hemşehrilerimizin güven içerisinde ulaşımına imkân sağlamak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.