Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım'ın geleceğine dev yatırım

Yıldırım Belediyesi, öncelikli hizmet gurubu olarak belirlenen çocukların gelişimine katkı sağlamak için ilçeye yeni kreşler kazandırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2018 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2018 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'ın geleceğine dev yatırım

Yıldırım Belediyesi tarafından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılan Şerafeddin Atalay Kreşi, inşası tamamlanarak hizmete girmek için gün sayıyor. Toplam bin 530 metrekarelik alanda hizmet verecek modern binanın içerisinde 5 adet oyun ve etkinlik odası, emekleme odası, emzirme odası, sağlık odası ve adet uyku odası yer alacak. Yüksek standartları bünyesinde barındıran eğitim kurumu tamamlandığında Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin uzun yıllardır devam eden sıkıntısı da sona erecek.


Yapımı süren diğer kreş binaları ise 75. Yıl ve Millet mahallerinde inşa edilecek. 75. Yıl Mahallesi'ne kazandırılacak kreş binası, Toplam 985 metrekarelik alanda inşa edilecek kreş binası 3 katlı olarak hizmet verecek. Modern binanın içerisinde 5 adet oyun ve etkinlik odası, oyun bahçesi, 1 adet uyku odası, 1 adet emekleme odası, iç bahçe ve oyun bahçesi yer alacak. Millet Mahallesi'nde toplam bin 181 metrekarelik alanda inşa edilecek kreş binası 2 katlı olarak hizmet verecek. Modern binanın içerisinde oyun ve etkinlik odası, uyku odası, emzirme odası, emekleme odası, alt açma odası, sağlık odası ve çok amaçlı salon yer alacak.


Yıldırım'ın her alanda gelişmesi adına bölgesel kreşlerin önemine işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın tam donanımlı fertler olarak yetişmesinin ilk adımı bu kreşler olacak. Öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alan çocuklarımız kreşlerimizle geleceğe emin adımlarla hazırlanacaklar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.