Hava Durumu

Yıldırım'ın gözü 2018'de

Kabuğunu kıran Yıldırım'da yatırımlar, meyvelerini 2018'de verecek. Yeni yılda ilçede hayata geçirilen vizyon projeler birbiri ardına hizmete girecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2018 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2018 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'ın gözü 2018'de

2018 Yeni Yıldırım'ın açılış yılı olacak. Bu yıl Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 850 hak sahibine anahtar teslimi yapılacak. Türkiye'nin en büyük spor kompleksi ve Sular Vadisi de hizmete girecek. Yıllardır plansız ve çarpık yapılaşma ile anılan ilçenin biriken sorunlarını çözüme kavuşturmak için hazırladıkları 'İdeal Şehir Vizyonu'nun önemli bir kısmını hayata geçirdiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Görev süremizin ilk bölümünü planlama ile geçirdik. İlçemizin kaderini değiştirecek, Yıldırım'ın yüzde 33'ünü kapsayan alanda Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesini hazırladık. Yapısal dönüşüm adını verdiğimiz bu hamlemizi gençlik merkezleri, kültür merkezleri, doğa parkı gibi sosyal donatı alanları ile destekliyoruz" dedi.

2017 yılının Yıldırım için tohumların toprağa ekildiği dönem olduğunu ifade eden Edebali, "Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi, Sular Vadisi ve Türkiye'nin en büyük kapalı spor kompleksi olacak spor tesisimiz gibi yatırımlarımızın temellerini attık. Teferrüç, Esenevler, 152 Evler- Beyazıt, Yiğitler gibi kentsel dönüşüm projelerimiz için hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerine başladık. 2017 verilerine göre yüzde 29 ile konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ilçelerin başında Yıldırım'ın gelmesi, yatırım haritamızın doğruluğunu gösteriyor. Bu yıl içeresinde bir taraftan ilçemizin yapısal sorunlarını çözüme kavuştururken, diğer yandan da kültür sanat etkinliklerimizle bunu sosyal dönüşüm ile destekledik" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.