Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım sokak hayvanlarını unutmuyor

Sıcak yaz aylarının gelmesiyle sokak hayvanlarına yönelik kampanya başlatan Bursa’nın Yıldırım Belediyesi, “Onlar için bir kap su” sloganıyla vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım sokak hayvanlarını unutmuyor
Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarının kendi doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Özellikle yaz aylarında su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçedeki çeşitli noktalara su odakları koyan Yıldırım Belediyesi, özel hazırlanan 5 bin adet su kabını da Veteriner İşleri Müdürlüğü ve muhtarlıklar vasıtası ile vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyor. Öte yandan insan elinin ulaşamayacağı ve kuşların kendilerini güvende hissedebilecekleri uygun yerlere yerleştirilen kuş evleri de Yıldırım’daki parklara ayrı bir güzellik katıyor.

"HEPİMİZ SORUMLULUK SAHİBİYİZ"

İçinde bulunulan yaz günlerinde, özellikle kavurucu sıcaklarda suya ne kadar çok ihtiyaç duyulduğunun herkesin farkında olduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yaptığı açıklamada oruç ibadetinin yerine getirildiği mübarek Ramazan ayında sıcak havalarla birlikte fazlasıyla hissedilen susuzluğun diğer canlılar için de büyük bir sıkıntı olduğunu hatırlatarak Yıldırımlıları kapılarının önüne bir kap su koymaya davet etti.

İlçenin pek çok noktasındaki led ekranlar ve afişler ile vatandaşları duyarlı olmaya çağırdıklarını da belirten Başkan Edebali, sokak hayvanlarını da Yıldırım’ın sakini olarak gördüklerinin altını çizerek, “Biz, inşa ettikleri ibadethanelere kuşlar için yuvalar yapan, kış aylarında aç kalan yaban hayvanlarını doyurmak için vakıflar kuran bir kültürün mirasçılarıyız. Bu da bize bir sorumluluk yüklüyor. Dolayısıyla ilçemizde sokak hayvanları sahipsiz değil, onların da sorumluluğu bizim üzerimizde” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.