Hava Durumu

Yıldırım tertemiz

Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 4 yılda 713 bin 344 ton katı atık topladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım tertemiz

'Daha temiz bir Yıldırım' sloganıyla yola çıkan Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 670 kişilik temizlik ordusu ve 103 araçlık filosuyla 69 mahallede haftanın her günü temizlik yapıyor. 69 mahalleyi 2 bölgeye ve 4 kısma ayıran Yıldırım Belediyesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günlerinde 40 kişilik bir ekip tarafından detaylı olarak temizleniyor. Programda bulunan mahallelerin cadde, sokak ve boş arsaları en ince detayına kadar temizlenirken, ilgili bölgeye giren temizlik ekipleri 1 adet araç üstü süpürge makinesi, 1 adet açık kasa araç ile bölgede atıkları da topluyor.

Sistem geliştirme ve uygulama alanıyla yenilikçi çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, araç takip sistemi sayesinde 69 adet çöp kamyonu, 1 adet çöp konteyneri yıkama aracı, 7 adet yol süpürme aracı, 15 adet açık kasa kamyon, 4 adet arozöz, 1 adet pick-up, 3 adet kanal kazıcı yükleyici ve 3 adet açık kasa böcek olmak üzere toplam 103 adet araçlık filosuyla temizlik çalışmalarının aksatılmadan yürütülmesini sağlıyor.

Öte yandan ilçede bütün konteynırların tek tip hale getirilmesi için geride kalan 4 yılda 500 adet bin 100 litrelik galvaniz, bin adet 400 litrelik galvaniz, 670 adet 240 litrelik plastik ve 510 adet 120 litrelik plastik olmak üzere 2 bin 930 yeni çöp kutusu şehrin cadde ve sokaklarına yerleştirildi. 69 mahalledeki cadde ve sokaklar direk tipi çöp kutularıyla baştan aşağı donatılıyor. Çevre temizliğinin süreklilik kazanması amacıyla montajı yapılan çöp kutuları, çürümeye, donmaya, yanmaya ve kimyasallara dayanıklı özellikleri ile ilçede gözle görülür bir farklılık oluşturuyor.

Yıldırım Belediyesi, geride kalan dönemde 88 bin 492 ton atığı kaldırarak çevre kirliliği ve kötü görüntünün de önüne geçti.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Göreve başladığımızda Yıldırım'da her gün mesken atığı toplanıyordu. Yaptığımız değerlendirmeler doğrultusunda haftanın her günü kesintisiz olarak köşe bucak temizlik kararı aldık. Yıldırım'da girilmedik sokak bırakmayan ekiplerimiz, günün erken saatlerinden gece yarısına kadar süren rutin temizliklerinin yanı sıra, parkların temizliğini de gerçekleştiriyor. Pazar yerleri ise çöpler alınıp süpürüldükten sonra özel deterjanlı suyla yıkanıyor"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.