Hava Durumu

Yıldırımlı gençlere yabancı dil fırsatı

Yıldırım Belediyesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü örnek bir projeyi hayata geçirerek öğrencilere yabancı dil öğretilmesi konusundaki protokole imza attı. Üç kurum arasında imzalanan protokolle, Yıldırım’daki 6 okuldan 48’er öğrenci Bursa Teknik Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi alacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırımlı gençlere yabancı dil fırsatı
Yıldırım’da ilköğretim düzeyindeki öğrencilere yabancı dil eğitimi verilmesi konusundaki protokol, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger tarafından imzalandı. BTÜ Rektörlük makamında imzalanan protokol ile maddi durumu iyi olmayan ilköğretim öğrencileri, üniversitenin yabancı dil düzeyi iyi olan öğrencilerinden eğitim alacaklar.
 
Protokol töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Başarılı bir birey olmak için yabancı dil konusu olmazsa olmaz önceliklerden birisidir. Bu protokolün amacı da çocuklarımızın yabancı dil eğitimine katkı sunulmasıdır. Bizim arzu ettiğimiz gençlik hem dünyadaki gelişmeleri iyi takip eden hem de yabancı dil bilen bireylerden oluşacaktır. Bu küçülen dünyada yabancı dil çok fazla ön plana çıkıyor. İlçemiz için iyi, düşünen, gayretli insanlar devreye girdi ve bugün bu protokolü yapıyoruz” dedi.
 
Toplumların beşeri ve sosyal kalkınmasının esas unsurlarından birisinin eğitim olduğunu vurgulayan Edebali, “Biz de hedefleri olan bir toplumuz. Gelecekle ilgili idealleri olan bir toplumuz. Değerlerimiz ile geleceği tasarlayan bir toplumuz. Dolayısıyla böylesi hedefleri olan bir toplumun gençlerini iyi eğitmesi gerekir. Biz gençliğimizden sadece okul derslerindeki başarılarından ziyade dünyadaki gelişmeleri iyi takip eden, geçmişini hatırlayabilen, yarınını tasarlayabilen bireyler olmalarını istiyoruz” diye konuştu.
 
BTÜ’de yabancı dil eğitimi alan öğrencilerin Yıldırım’daki gelir düzeyi düşük olan ailelerin çocuklarına ders vereceğini ifade eden Edebali, “Bu protokol aynı zamanda üniversitemiz ile vatandaşın kapılarının birbirlerine açıldığı bir özellik taşıyor. Çocukların üniversite havasını solumaları bile Yıldırımlı miniklerimiz için başlı başına önemli bir gelişme. İmkanı olmayan çocuklarımız burada yabancı dil öğrenmiş olacak, dersi verecek üniversite öğrencilerimiz de kendi dillerini geliştirmiş olacaklar. Herkes kazançlı çıkacak. Yabancı dil konusunda da eksiği olan bir toplumuz. Bu protokol aynı zamanda bu eksikliğimizin giderilmesine katkı sunmuş olacak” şeklinde konuştu.
 
Protokolün bir parçası olmaktan gurur duyduklarını söyleyen BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise, “Yüksek okulumuzda İngilizce seviyesi iyi olan öğrencilerimizden oluşan bir grup, Yıldırım ilçemizdeki devlet okullarındaki öğrencilerimize eğitim verecek. Hem orta eğitimde bulunan öğrencilerin üniversiteye olan yaklaşımları iyileştirilmiş olacak hem de çocuklarımız kendilerine bir vizyon çizmiş olacaklar. Benzer güzel projelerin yapılacağına inanıyorum” dedi.
  Yabancı dil protokolünün ortağı olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de, “Bu göreve başladığımdan beri böylesi bir ortaklık en büyük isteklerimden birisiydi. Eğitim ile ilgili yaptığımız projelerde her zaman yanımızda olan Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail hakkı Edebali’ye ve bize işbirliği kapılarını açan BTÜ Rektörümüz Arif Karademir’e çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.