Hava Durumu

Yılmaz iddialara cevap verdi

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın denetleme kurulu raporuna istinaden yaptığı suçlamalara cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2012 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2012 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yılmaz iddialara cevap verdi

Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Sarı ve Mehmet Çelik’in yanı sıra Fen İşleri Müdürü Ahmet Turan ve Mali Hizmetler Müdürü Ersin Sevim ile birlikte makamında basın toplantısı düzenleyen Refik Yılmaz, Mehmet Uğur Sertaslan’ın yerel gazeteler aracılığıyla sürdürdüğü suçlama ve eleştirileri cevapladı. “İddialara doğru şekilde cevap vermek ve haksız ve asılsız iddiaların önüne geçmek adına bu basın toplantısını düzenliyorum” diye konuşmasına başlayan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, “Kamu İhale Kanununa göre belli bir rakamın üstündeki işler ihale yoluyla yapılır, bu iş ve işlemlerin doğrudan temin yoluyla yapılması suçtur” şeklindeki eleştiriye, 38 bin 44 lira olan doğrudan temin limitinin aşılmadığını söyleyerek açıklama getirdi.


Gemlik Belediyesi olarak beton parke, bordür çalışması ve kauçuk alımında doğrudan temin limitinin aşılmadığını belirten Refik Yılmaz, aydınlatma direkleri alımında da iddia edildiği gibi aşım veya kayırma olmadığını belgelerle gösterdi.


Yılmaz, 45 adet aydınlatma direğinin 28 bin 350 lira olduğunu, tek ihalede alınan bordürlerin de 20 bin 975 lira tuttuğunu vurguladı. Otopark hesaplarının vadesiz hesapta tutulup, belediyenin zarara uğratıldığı iddialarını da cevaplayan Yılmaz, otopark hesabının CHP’li belediye döneminde açılan hesap olduğunu hatırlatarak, “Biz o hesabı işlettik. CHP döneminde vadeli hesaptı da biz mi vadesiz hesaba çevirdik? Ancak 7 Mayıs’ta gelen genelge ile bu hesabı vadeli duruma geçirdik” dedi.
CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın, CHP dönemindeki 2 milyon liralık araç bakım parasını ve hiç tamire gitmeden belediye kasasından çıkan 1,5 milyon liranın hesabını sorması gerektiğine dikkat çeken Refik Yılmaz, “Bunların hesabını sormuyorlar, disipline vermekten çekiniyorlar, buna karşın kendi açtıkları otopark hesabını sormaya kalkıyorlar. Terme binasını bile defalarca yıktırıp, birilerine defalarca para kazandırdılar. Bunları da kamuoyu ile paylaşsınlar” diye konuştu.


Yılmaz, belediyenin iddia edildiği gibi 11 milyon 500 bin lira borcu olmadığını söyledi. 29 Mayıs 2012 tarihi itibarıyla belediyenin 1 milyon 278 bin lira borcu olduğunu anlatan Yılmaz, Büyükşehir’in emanetteki paraları, ihaleye katılanlardan alınan depozitolar, vergi dairesi borçları gibi paraların da muhalefet tarafından belediye borcuna yazıldığını kaydetti. Göreve geldiklerinde CHP’li belediyenin kasada 42 bin lira, borç olarak da 6 milyon lira bıraktığını ifade eden Refik Yılmaz, belediye olarak bir yıl içinde bu borcu ödediklerini savundu. “Belediyeden kim alacaklıysa CHP’liler ve CHP’li meclis üyeleriyle birlikte gelsinler, alacaklarını ibra etsinler. Biz de kimler alacaklıymış merak ediyoruz. Kimse mağdur olmasın, alacaklılar gelsin, iddia edildiği gibi borcumuz varsa hemen ödeyelim” diyen Yılmaz, “Borcumuz yok ama hizmetimiz çok” diyerek, 15 aylık dönemde ilçeye yaptıkları hizmetleri anlattı.


Yılmaz, “CHP’li belediye 22 ay görev yaptı. Bu süreçte kamulaştırma, park, alt yapı çalışması, saha yapılması, saha, park yenilemesi, yeni park açılması, spor aletleri alınıp konulması, herhangi bir yatırım hizmeti ben göremedim. Şimdi bize hizmet yok, borçlu belediye diye iftira atıyorlar. Oysa biz laf değil iş üretiyoruz. Gemlik halkı her iki dönem arasındaki farkı görüyor” dedi.


İptal edilen balıkçı barınağı müteahhidine para ödenmesi konusuna da açıklık getiren Refik Yılmaz, “Biz göreve geldiğimizde temeli atılmıştı. 100 bin liralık bir hak ediş söz konusuydu. Hukuk müşavirine sorduk, hak edişin ödenmesi gerektiğini söyledi. Biz de ödedik. Ancak daha sonra proje değişikliğine gittik. O bölgeye rekreasyon projesi yaptırdık” diye konuştu.


Taşınmazlar konusunda encümen kararlarına dikkat çeken Refik Yılmaz, sanayi kuruluşları tarafından kullanılan parçalı atık parseller olan 56 dönümlük arazinin de metrekare birim fiyatının 410 liradan satıldığını 24 milyon 282 bin liranın belediye kasasına girdiğini söyledi. Aynı işlemin CHP’li belediye döneminde merterakesi 250 liradan yapıldığını açıklayan Refik Yılmaz, Karayolları kamulaştırma fiyatının bile 300 lira iken belediyenin 410 liradan ilçeye hizmet adına çalıştığını vurguladı. Yılmaz, “İki yönetim arasındaki farkı kamuoyu takdir edecektir” dedi.


Kooperatiften alınan fidan konusunda doğrudan temini aşmayı gerektirmediği için eleştirilere anlam veremediğini belirten Yılmaz, ihaleli işlerde yüzde 20 artışı da, hizmetlerin kesintisiz, peşi sıra olması adına kanunen uyguladıklarını söyledi. Necdet Ersoy’un hukuken belediye başkanvekili olduğu yönündeki eleştirilere de katılmadığını bildiren Refik Yılmaz, Bursa 2. Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararını iptal ettiğini hatırlatarak, kararı basın mensuplarına verdi. Yılmaz, “CHP’li dönemde 2 milyon araç bakımına ödenirken, biz 182 bin lira ödedik, ayrıca DMO’dan 600 bin liralık da araç aldık. Biz hizmet üretiyoruz” dedi.

Yılmaz, bir soru üzerine GEMPORT hisselerini satabileceklerini belirterek, “CHP, MHP de katkı sunsun. Hissemizi satalım, kentsel dönüşüme harcayalım. Buradan herkese çağrı yapıyorum. Hisselerimizi bu şekilde bu amaçla satabiliriz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.