Hava Durumu

Yine ciğerlerimiz yandı!

Balıkesir'in Marmara ilçesinde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2019 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2019 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yine ciğerlerimiz yandı!

Mestanağa mevkisinde gündüz saatlerinde çıkan ve akşam üzeri kontrol altına alınan yangın, bölgeye yakın Çınarlı Mahallesi'ndeki ormanlık alana sıçradı.

Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Bunun üzerine bölgedeki ekipler Çınarlı Mahallesi'ne sevk edildi.

Yerleşim yerlerine yakın olan yangın, çok sayıda ekip ve çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Ada sakinlerinden Eylül İşsever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangından dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. İşsever, söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Zeytinliğimiz, ciğerlerimiz yandı. Dedelerimizin, babaannelerimizin emekleri yandı. Çok üzüldük, geçim kaynağımız zeytinliğimiz yandı." diye konuştu.

"30 hastamız oldu,100 civarında telef hayvanımız var"

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir'in Marmara ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin, "Dumandan etkilenen 30 hastamız oldu, ağır vakamız yok, hepsi tedavi görüp hastaneden ayrıldı. 100 civarında telef olan hayvanımız var" dedi. Yazıcı sözlerine "Neden çıktığıyla ilgili bir takım bilgiler var ama henüz sonuçlanmış değil. Çok zor koşullarda iyi bir şey başardık, bütün gece buradayız. 50 civarında aracımız burada kalacak, soğutma çalışmaları devam edecek. Beklenmedik bir durumda tüm gücümüzle müdahale edeceğiz." diyerek devam etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Marmara Adası'nda çıkan ve kontrol altına alınan yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangında 50 söndürme aracının görev yaptığını belirterek, "110 personelimiz yine buradalar, il ve ilçelerden yardım ve destek sağlandı. Çalışan tüm ekiplerimizi tebrik ediyoruz, yangını büyümeden söndürdüler. Buranın ada olması ve yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle olay biraz daha vahimleşti. Hiçbir cana zarar gelmeden şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Marmara Adası'ndaki yangın

Marmara Adası Mestanağa mevkisinde gündüz çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçramış, 2 ev ve jandarma lojmanları zarar görmüştü. Yaklaşık 60 evin de tahliye edildiği yangında 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar dumandan etkilenmiş, hayvanlar da telef olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.