Hava Durumu

Yine ciğerlerimiz yandı! Belediye sabotaja dikkat çekti...

Muğla'nın Datça ilçesi Palamutbükü mevkiinde, dün öğleden sonra başlayan orman yangını, geçen 12 saatin ardından büyük oranda kontrol altına alındı. Datça Belediyesi yangınla ilgili sabotaj şüphesine dikkat çekti. Palamutbükü'nde cami imamı Şeref Fırat yaptığı anonsta "Yangın söndürme faaliyetlerine insanlık namına katılmanız rica olunur." dedi. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, 5 hektardan fazla alan zarar gördü...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2019 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2019 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yine ciğerlerimiz yandı! Belediye sabotaja dikkat çekti...

Datça'da dün saat 16.00 sıralarında Palamutbükü Limantepesi mevkiinde televizyon vericilerinin olduğu bölgede yangın başladı. Başlangıç noktasından sonra Marin ve Limantepesi yönlerine ikiye ayrılan yangının vericilerin olduğu bölgedeki kısmı denize ulaştığı için söndürüldü. Marin bölgesinde yönelen yangın, daha sonra tekrar Palamutbükü istikametine geri döndü. Knidos Antik Kenti ve Marin bölgesinde iki ayrı noktada devam eden yangının, çember içerisine alınması için yoğun çalışma yapıldı.

Yangını söndürme çalışmalarına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesinden 10 itfaiye aracı, orman bölge müdürlüğünün 30 arazözü ile birlikte 100'e yakın orman ve itfaiye personeli katıldı. Yangına ilk müdahaleyi yapan Datça Mahalle Afet Gönülleri Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME) gibi yüzlerce gönüllünün katıldığı çalışmalarda, yangının 12 saat sonra büyük oranda kontrol altına alındı.

Şuana kadar 5 hektardan fazla alanın zarar gördüğü belirtilen yangında, halen devam eden soğutma çalışmalarına günün ağarmasıyla birlikte havadan da yeniden destek verileceği bildirildi.

SABOTAJ ŞÜPHESİ

Datça Belediyesi'nin Twitter hesabında dün akşam saatlerinde yapılan bilgilendirmede "Az önce Mesudiye Maşaçukuru'nda da yangın çıktı. Sabotaj ihtimali var. İtfaiye ekiplerinin yanısıra Jandarma ve polis ekipleri de harekete geçiyor." denildi.

CAMİ İMAMİ ÇAĞRI YAPTI

Palamutbükü Camisi'nden, devam eden yangını söndürme çalışmalarında ekiplere destek olunması için anons yapıldı. Cami imamı Şeref Fırat yaptığı anonsta, "Bölgemizde yangın devam etmektedir. Ekiplere destek olmamız istenmektedir. Yangın söndürme faaliyetlerine insanlık namına katılmanız rica olunur." dedi.

YANGIN YERLEŞİM ALANLARINI TEHDİT ETTİ

Muğla'nın Datça ilçesinde, akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangının yakınında bir alan daha yanmaya başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim yerlerini tehdit etti.

Mesudiye, Mezgit ve Palamutbükü mahallelerinde etkili olan yangına Muğla Orman Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip müdahale etti.
Yangın alanına yakın bir yerde bulunan pansiyon tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.