Hava Durumu

'Yoğunum' deyip metrobüs davasına gelmedi

Metrobüs araç alım ihalesi davasında yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, duruşmaya iş yoğunluğunu gerekçe göstererek katılmadı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2012 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2012 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Yoğunum' deyip metrobüs davasına gelmedi
CHP'li meclis üyelerinin suç duyurusu üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın sanık olarak yargılandığı metrobüs araç alım ihalesi davasının ilk duruşması İstanbul Adliyesi'nde görüldü.

İstanbul Adliyesi 31. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya şikayetçi CHP'li meclis üyeleri Hakkı Sağlam ve Bülent Soylan, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partililer katıldı.

Dava da sanık olarak yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş duruşmaya iş yoğunluğunu gerekçe göstererek katılmadı.

CHP'li meclis üyeleri, 3 yıl önce Hollanda'dan alınan 50 metrobüsle ilgili devletin zarara uğratıldığını iddia ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs ihalesinde "usulsüzlük, görevi kötüye kullanma ve kamu maliyesine zarar" vermekle suçlanıyor.

Duruşma sonrası açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Topbaş'ın metrobüs alımında devleti 150 milyon TL zarara uğrattığını belirterek, "Bugün duruşmaya gelmedi. 3 Ekim'de yapılacak duruşmadan önce bir hafta süre ile belediye önünde davul zurna ile çağrı yapacağız umarım o duruşmaya katılır" dedi.

ntv




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.