Hava Durumu

YÖK'ün ilk sırası Ulcay'ın

Uludağ Üniversitesi’nde yapılan rektörlük seçimleri sonrası Yüksek Öğretim Kurumu da seçimini yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne ilk isim olarak Yusuf Ulcay çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2015 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2015 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
YÖK'ün ilk sırası Ulcay'ın
26 Şubat’ta öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen Uludağ Üniversitesi rektörlük seçimleri sonrası sonuçlar YÖK’e gönderildi. Seçimlerde mevcut Rektör Kamil Dilek 576 oy alırken Yusuf Ulcay ise 265 oyda kalmıştı. Önceki gün toplanan Yüksek Öğretim Genel Kurulu, yaptıkları seçim sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacakları 3 ismi belirledi.

İKİNCİ DİLEK

8 devlet üniversitesi için Cumhurbaşkanı’na sunulacak rektör adaylarının seçildiği toplantıda Uludağ Üniversitesi rektör adayı olarak ilk sıraya Prof. Dr. Yusuf Ulcay yazıldı. Mevcut Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ikinci sırada yer alırken, dördüncü sırada yer alan Prof. Dr. İbrahim Karagöz de önerilen üçüncü isim oldu.

GÜZEL HABERİ BAŞKENT’TE ALDI

Bir toplantı için Ankara’da bulunan Prof. Dr. Yusuf Ulcay haberi aldığında çok mutlu olduğunu belirterek, “Güzel bir haber. Bizim için hayırlısı olsun. Uludağ Üniversitesi’ni daha başarılı noktalara getirmek için her zaman çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın tercihi de benden yana olur ve bu önemli görevi alırız” dedi.
Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK’ün verdiği listedeki 3 isimden birini onaylayacak ve 23 Mart’ta atamasını gerçekleştirecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.