Hava Durumu

Yolcular belirlendi

Dev zirve gerçekleşti, Hamzaoğlu raporunu Ali Ay'a verdi

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 02:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 02:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yolcular belirlendi
Hamzaoğlu, De Sutter, Bakaye Traore ve Dany’yi kampa götürmeyecek. Bekir Yılmaz da affını istedi. Kritik toplantıdan yeni kadronun, gidecek futbolculardan elde edilecek gelirle kurulması kararlaştırıldı. 

ÜÇ İSMİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ

Bursaspor Başkanı Ali Ay, izni sona eren teknik direktör Hamza Hamzoğlu ile dün takımın geleceğini masaya yatırdı. Ali Ay-Hamzaoğlu zirvesinde kritik kararlar alınırken, Hamzaoğlu takımdan kesinlikle gönderilmesini istediği üç futbolcunun ismini Ali Ay’a iletti. Buna göre Hamzaoğlu Başkan Ali Ay’a, “Tom De Sutter, Bakaye Traore ve Dany’yi yeni sezon kadrosunda düşünmüyorum. Bu oyuncular kamp çalışmalarına da katılmayacak” dedi. Bu üçlüye ek olarak takımdan ayrılmak istediğini açıklayan ve kendisine kulüp arayan Bekir Yılmaz da Bursaspor’un yeni sezon kadrosunda olmayacak.


Plansız iş olmaz

A Takım’ın yanı sıra diğer takımlarla ilgili de açıklamada bulunan Bursaspor Başkanı Ali Ay, “Plansız iş olmaz. Kimse maliyetleri düşünmemiş. İş takım kurmakla bitmiyor. Bu takımların maliyetleri nasıl karşılanacak. Basketbol, voleybol takımı kurulmuş. Ama ortada para yok. Sponsoru yok. Aynı durum Yeşil Bursa’nın altyapısı için de geçerli. Yeşil Bursa’nın altyapısı sponsor bulunursa devam edecek. Görüşmelerimiz sürüyor. Belediyelerimizle temas halindeyiz. Bu hamleleri yapmazsak Bursaspor bu şekilde yürüyemez” ifadelerini kullandı.   


GÖRÜŞ BİRLİĞİ YAŞANDI

Ali Ay ile Hamza Hamzaoğlu arasındaki yeni sezon planlamasında maliyet hesapları ön plana çıktı. Bursaspor Başkanı Ali Ay’ın, “Bursaspor’un geleceği benim için çok önemli. Fayda maliyet analizine göre bir değerlendirme yapmamız lazım” değerlendirmesine Hamzaoğlu’nun, “Size katılıyorum. Maliyeti yüksek oyuncuları elimizden çıkardıktan sonra elde edeceğimiz gelirle yeni bir takım oluşturmalıyız” sözleriyle karşılık verdiği belirtildi. Bu kapsamda Bursaspor’un başta Serdar Aziz ve Balazs Dzsudzsak olmak üzere yüksek ücret alan oyuncularla yolların ayrılmasına karar verildi.

PAHALI OYUNCULAR GİDECEK

Toplantıyla ilgili açıklamada bulunan Bursaspor Başkanı Ali Ay, “Hamza hocamız da bizimle aynı fikirde. Pahalı futbolcularımızın hepsinin satılmasını kararlaştırdık. Benim için üç satılmayacak futbolcu var. Bunlar Harun Tekin, Pablo Batalla ve Deniz Yılmaz. Bu üçlünün dışında kim olursa istediğimiz rakamı getirir ve gider. Hamza Hoca Serdar konusunu da bize bıraktı. Değerini bulursa gitmesinde bir sakınca olmadığını söyledi. Biz bu hamleyi yapmazsak Bursaspor’un geleceği karanlık. Gençlerimizin bazılarını da Bandırmaspor, İnegölspor ve Yeşil Bursa’ya göndereceğiz” diye konuştu. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.