Hava Durumu

Yolda kalanların imdadına onlar yetişiyor!

Elazığ'da İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, bazı bölgelerde kar kalınlığının 6 metreye ulaşması nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için gece gündüz çabalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2019 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yolda kalanların imdadına onlar yetişiyor!

Ülke genelinde çetin kış koşulları etkisini sürdürürken, bu mücadelenin yoğun yaşandığı iller arasında Elazığ da bulunuyor.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, bazı bölgelerde kar kalınlığının 6 metreye ulaşması nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için gece gündüz demeden çalışma yürütüyor.

Vatandaşların mağdur olmaması için ulaşımın sağlanamadığı köy yollarını açmaya yönelik büyük çaba sarf eden ekipler, çoğu zaman sis ve tipiye rağmen çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İl Özel İdaresi bünyesinde oluşturulan "Karla mücadele kriz masası"na gelen ihbarları anlık değerlendiren ekipler, önceliği 112 Acil Servis ekipleri ile taşımalı eğitim yapılan köylerden gelen ihbarlara veriyor.

İhbar üzerine belirli merkezlerde iş makineleri ile hazır bekleyen ekipler, harekete geçerek, bazen günler süren mesai sonucu yolların ulaşıma açılmasını sağlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.