Hava Durumu

Yolsuzluk yapan oğlum da olsa...

Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, adı yolsuzluk iddialarına karışan oğlunun görevden ayrılmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2015 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yolsuzluk yapan oğlum da olsa...
Üç haftalık tatilin ardından saraya geri dönen Bachelet (63), devlet başkanlığına bağlı bir kültür vakfının başında olan oğlu Sebastian Davalos’un eşine ait şirketin, bir devlet bankasından çektiği 10 milyon dolar krediyi kullanarak aldığı arazileri büyük kârla sattığı bilgisinden haberdar olmadığını savundu ve şöyle dedi:

“Bu bilgi bana ulaşır ulaşmaz oğlumun istifasını istedim. Bu karar bir anne olarak beni yaralasa bile görevimi yaptım.”

Şili'nin ilk kadın devlet başkanı olan ve yaklaşık dört yıllık aradan sonra Aralık 2013'te tekrar başkanlık koltuğuna oturan Bachelet, herkesin ülkedeki yasalara uyması gerektiğinin altını çizerek, “Bu kişi evladım bile olsa ülkede kimse ayrıcalıklı değildir. Bir devlet başkanı olarak görevim ülkede yaşayan bireylerin eşitliğini sağlamaktır” dedi.

Siyasetçilerin halkın seçtiği kişiler olduğunu hatırlatan Bachelet, Şili halkının kendisine verdiği güveni ailesinden kimsenin yok etmeye hakkı olmadığını sözlerine ekledi.

Bachelet’in ayrıca savcıları göreve davet ederek oğlu Sebastian hakkındaki soruşturmada sonuna kadar gidilmesi talimatı verdiği belirtiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.