Hava Durumu

YouTube'dan 5G ile virüs teorileri için karar

Bir süredir gündemde, 5G baz istasyonlarının yaydığı radyasyonun insan sağlığına verdiği zarardan kaynaklı olarak Corona virüsünün artış gösterdiği ve daha fazla kişinin hayatını kaybettiği şeklinde iddialar yer alıyor. Söz konusu iddialara yönelik alınan ilk önlemlerden birisi de YouTube'dan geliyor. İngiltere'de 5G baz istasyonlarını kundaklayan insanların şimdi ise toplamda 4 farklı baz istasyonuna vandallık yaptığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
YouTube'dan 5G ile virüs teorileri için karar

YouTube 5G ile Corona virüsü bağlantılı teoriler hakkında önlemini alıyor

5G baz istasyonları ve Corona virüsü bağlantısı hakkındaki iddialar sosyal medya üzerinden yayılarak birçok kişinin yanlış bilgilenmesine neden oldu. Söz konusu iddialara inanlar ise başta İngiltere olmak üzere bazı bölgelerinde 5G baz istasyonlarına vandallık uygulamaya başladı.

YouTube üzerinden yayılan bazı yanıltıcı ve aldatıcı videolar sonrası şirket, bu iddiaları dillendiren ve Corona virüsü hakkında yanlış bilgilendirme yapan içerikleri sileceğini vurguluyor.

Gündemimizde yer alan salgın hakkında şubat ayından beri yanlış bilgilendirme yapan yayınlar ile ilgili inceleme yapan YouTube şimdi de 5G baz istasyonları hakkında yanlış bilgilendirme yapan videolu içeriklere odaklanıyor.

Konu hakkında yapılan açıklamaya göre:" Corona virüsünü önlemek için tıbbi olarak asılsız yöntemleri tanıtan videoları yasaklayan politikalarımız var. Bize bildirildiği takdirde söz konusu içerikleri kaldırıyoruz. Ayrıca 5G ve Corona virüsü ile ilgili komplo teorileri üreten kullanıcıları da yanlış bilgilendirmenin önüne geçmek adına içeriklerini sınırlandırmaya başladık" deniyor.

Komplo teorisinden öteye geçemeyen söz konusu iddiaların sosyal medyada yayılmasının en büyük yardımcıları da dünyaca ünlü yıldız oyuncuların konu hakkındaki haberleri paylaşması olduğu kaydediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.