Hava Durumu

Youtube o videoları siliyor

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu, İngiltere'nin en yetkili emniyet mensubunun isteği üzerine 'şiddet içerikli' video klipleri sildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2018 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2018 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Youtube o videoları siliyor

Birleşik Krallık Metropolitan Polisi Emniyet Amiri Cressida Dick, Londra'da hızla artan cinayet ve şiddet suçlarından 'drill' adı verilen bir müzik türünü suçlu tuttu.

Dick, YouTube'dan şiddet içerikli videoların platformdan silinmesini istedi. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde isteklerden 60 tanesini kabul eden ve bu kadar videoyu platformundan kaldıran YouTube, şiddet içerikli 30 klibin daha yasaklandığını duyurdu.

ap müziğin bir alt türü olan ve ABD'nin Chicago kentinde doğan drill'in en ünlü örneği ise 2012 yılında Chief Keef tarafından yayınlanan I Don't Like olarak gösteriliyor.

Bu tür müzik yapan sanatçılar genellikle şarkılarında uyuşturucu ve şiddet gibi konulardan bahsediyor.

YouTube tarafından bugüne kadar 90'dan fazla klibi silinen drill müzisyenleri, video paylaşım platformunun silme silsilesini sürdürmemesi için 1011 adı verilen bir grup kurdu. YouTube'un kliplerini silmemesi için bir imza kampanyası başlatan müzisyenler, 5 binden fazla imza topladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan YouTube sözcüsü ise Birleşik Krallık'taki bıçaklı suçları engellemek için yetkili mercilerle yakından çalıştıklarını yineledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.