Hava Durumu

YPG'nin keskin nişancısı ABD'li eski asker çıktı

Daha önce Amerikan askeri olarak görev yapan Kevin Howard, Rakka'da terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG saflarında terör örgütü DEAŞ'a karşı savaşırken görüntüledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
YPG'nin keskin nişancısı ABD'li eski asker çıktı

Eski Amerikan askeri olan 28 yaşındaki Kevin Howard, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'de keskin nişancılık yapıyor.

Rakka'da görüntülenen Howard dövmeleriyle dikkat çekiyor. Howard'ın vücudunda dövme olarak, "Hayat acıdır, aşk, kayıp" gibi sözler bulunuyor.

Yaklaşık 2 yıl önce San Fransisco'dan Suriye'ye gelen ve YPG'ye katılan Howard daha önce Los Angeles Times gazetesine verdiği röportajda, "2006-2008 yılları arasında Irak'ta savaştım. Orada arkadaşlarımı kaybettim. Bana göre bu da o savaşın bir devamı." diye konuşmuştu.

RAKKA'DA 2000 DEAŞ'LI KALDI

ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Rakka'da 2000 kadar DEAŞ militanı kaldığını açıklamıştı

DEAŞ'ın 2014 yılından beri Suriye ve Irak'ta yaklaşık olarak 70 bin kilometrekarelik bir bölge kaybettiğine dikkati çeken McGurk, Irak'taki kontrol ettiği bölgenin yaklaşık olarak yüzde 78'ini, Suriye'de kontrol ettikleri bölgenin ise yaklaşık olarak yüzde 58'lik bir bölümünü kaybettiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.