Hava Durumu

Yunanistan'daki yangın istifa getirdi!

Yunanistan Kamu Güvenliği Bakanı Nikos Toskas, yangınlar nedeniyle istifa etti. Toskas, "Hata arıyorum, bulamıyorum" şeklinde açıklama yapmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2018 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2018 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yunanistan'daki yangın istifa getirdi!

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki yangın felaketinde ölü sayısı 91'e yükselirken, 25 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti. Yangında, ölümlerin dışında 180'den fazla kişi yaralanmış, binin üzerinde ev hasar görmüş ve yüzlerce araba küle dönmüştü.

27 Temmuz'da açıklama yapan Toskas, "Ben idarede büyük bir hata göremiyorum. Kaybımız büyük, herkesi sarstı ancak bu kadar güçlük ve bu kadar çok kayıp ile durumu idare etmemiz güçtü" diye konuşmuştu.

Toskas, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a istifa mektubunu sunduğu bilgisini vererek, "Vicdani sebeplerden dolayı istifamı Başbakan'a sundum ancak mücadele sırasında bırakmanın doğru olmayacağını söyleyerek kabul etmedi" ifadelerini kullanmıştı.

Çok kısa zamanda birden fazla yangının çıktığına işaret eden Toskas, "Araştırma birimleri tarafından yapılan tahkikatlara göre, kundaklama ve cezai suçları işaret eden ciddi bulgular var" şeklinde konuşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.