Hava Durumu

"Yunanistan'ın, Türkiye ile anlaşmadan doğal gaz satmasının olasılık dışı"

Güney Kıbrıs'ta yayınlanan Cyprus Mail gazetesi, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in 'Türkiye ile anlaşmadan doğal gaz satmasının olasılık dışı olduğunu' söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2021 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Yunanistan'ın, Türkiye ile anlaşmadan doğal gaz satmasının olasılık dışı"

Güney Kıbrıs'ta yayınlanan Cyprus Mail gazetesinde yayınlanan bir makalede, Güney Kıbrıs'ın Türkiye ile Münhasır Ekonomi Bölge konusunda anlaşmaya varmadan doğal gaz satmasının 'olasılık dışı' olduğu görüşüne yer verildi. 'Görüşümüz: Anastasiadis'in enerji konusundaki yanılgıları bize pahalıya mal oluyor' başlıklı yazıda, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in Doğu Akdeniz politikaları eleştirildi. Yazıda, Anastasiadis'in yeniden seçilmesinin ardından uygulamaya koyduğu politikalarla ilgili olarak "İhtişam yanılsamalarına dayanan korkunç bir yanlış hesaplama yaptı" ifadelerine yer verildi.

'Türkiye'nin hiçbir şey yapmayacağına inanacak kadar saf mıydı?'

Yazıda ayrıca, Türkiye'nin kendisine yönelik uygulanan 'dışlanma' politikalarına karşı sessiz kalmayacağı hatırlatılarak, Anastasiadis ile ilgili "Türkiye'nin Doğu Akdeniz bölgesinden dışlanmayı kabul edeceğine ve bu konuda hiçbir şey yapmayacağına inanacak kadar saf mıydı?" ifadelerine yer verildi.

Anastasiadis'le ilgili olarak "Kıbrıs'ı Doğu Akdeniz'de bir enerji aktörü haline getirme ve Türkiye'yi dışlayarak bölgede bir enerji merkezi oluşturma politikası korkunç şekilde yanlış gitti" ifadelerinin kullanıldığı yazıda, Güney Kıbrıs'ın Türkiye ile anlaşmaya varmadan doğal gaz satmasının mümkün olmadığı ifade edildi:

"Pragmatik bir lider sadece bunu anlamakla kalmaz, aynı zamanda adanın doğal gazını kullanmanın en uygun maliyetli yolunun onu sınırsız talep ve büyük bir pazarı olan Türkiye'ye satmak olduğunu da fark ederdi. Tabii önce Anastasiades'in pek de hevesli olmadığı bir Kıbrıs anlaşmasının imzalanması gerekirdi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.