Hava Durumu

Yürek yakan anlar! 'Ölüm herkese ama kahpece değil'

Rize'de makamında uğradığı saldırı sonucu şehit olan İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, ailesinin yaşadığı Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin babası Ertuğrul Verdi "Biz teşkilata başımızı koyduk ama kahpece değil, ölüm herkese ama kahpece değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yürek yakan anlar! 'Ölüm herkese ama kahpece değil'

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Rize İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki makamında, tayin görüşmesinin ardından trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun (38) silahlı saldırısında şehit olan İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin (46) cenazesi, memleketi Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için kent merkezindeki Muğdat Camii'nde tören düzenlendi. Törene şehidin eşi Leyla, 13 yaşındaki kızı İrem Almira, annesi Nuran, babası Ertuğrul, kardeşleri Ertunç ve Volkan Verdi ile TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Şerafettin Yılmaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kd. Albay Oğuz Bavbek, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin eşi ve annesi, cenaze töreninde yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durdu.

Törende konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin iyi bir memur ve iyi bir aile babası olduğunu belirterek, şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından cenaze aracına konulan Verdi'nin tabutu, Mezitli Mezarlığı'na götürüldü. Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin cenazesi burada gözyaşları arasında defnedildi.

ŞEHİT BABASINDAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Tören öncesi konuşan şehidin emekli emniyet müdürü babası Ertuğrul Verdi, "Biz bu teşkilata başımızı koyup girdik. Ölüm de bizim için ama delikanlıca, kahpece değil" ifadelerini kulllandı.

BİNALİ YILDIRIM: HERKES BİLMEYEBİLİR ALTUĞ O ALÇAK 15 TEMMUZ GECESİNDE...

Binali Yıldırım ceneza töreninde şu ifadeleri kullandı:

Altuğ Verdi alçakça bir saldırı neticesinde hakkın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun. Kendisini yakından tanıma fırsatım oldu. Altuğ esasında iyi bir meslek adamının olması yanı sıra çok iyi bir baba çok iyi bir insandı... Herkes bilmeyebilir o alçak 15 temmuz gecesinde çok önemli görev infa etmiştir. O dönemdeki emniyet müdürümüz Selami Altınok yakından bilir.

Artık sözün bittiği yerdeyiz. Ümit ederiz başka bu gibi cinnet olayları bir daha yaşanmaz. Şehitlerimizin çocukları da babasız kalmaz. Şartlar ne olursa olsun bütün Emniyet mensuplarımız ve 81 milyon vatan evladı yeri geldiğinde bu ülke topraklarını savunmak için tetikte olmaya hazırdır. Bize bu huzuru ve istikrarı sağlayan bütün Mehmetçiklerimize polislerimize Allahtan muvafakiyet diliyorum

Altuğ kardeşimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun, Allah başka kaza keder vermesin diyorum

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.