Hava Durumu

Yürüyüş yolunda taciz etti, serbest bırakıldı

Evinin yakınında akşam yürüyüşe çıkan S.H., turist rehberi M.B.B.'nin cinsel saldırısına uğradı. Yaptığı saldırı sonrası S.H.'nin takibi sonucu yakalanan M.B.B., tutuklama talebi ile sevk edildiği mahkemece, adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2020 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yürüyüş yolunda taciz etti, serbest bırakıldı

İstanbul'da önceki gün akşam saatlerinde S.H. (31), Ataşehir'deki evinden saat 19.30 gibi yürüyüş yapmak üzere çıktı. Karşıdan koşarak gelen M.B.B. (52), S.H.'nin yanından geçerken kalçasına dokundu. S.H. duruma anlam veremedi, kolu veya çantasının kendisine çarptığını düşünerek yoluna devam etti. 10-15 dakika sonra M.B.B. , S.H.'nin hemen arkasında belirdi. S.H. dehşeti yaşadığı o anları emniyetteki ifadesinde "Arkamdan gelip, cinsel bölgesine temas ettirecek şekilde beni kendine çekti. Göğüslerimi sıkıp bacaklarıma dokundu" sözleriyle anlattı.

Kendisine saldırıda bulunan kişiyi ittiğini belirten S.H., koşarak uzaklaşmaya başlayan M.B.B.'nin peşine düştü. M.B.B.'nin, bir restoranın ara sokağına girdiğini gören S.H., restoran çalışanlarına durumu anlattı. Çalışanlar, kaçma imkânı kalmayan M.B.B.'nin önünde beklemeye başladı. Olay yerine polisler gelerek M.B.B.'yi gözaltına aldı.

SERBEST BIRAKILDI

M.B.B.'nin avukat babası E.B. müvekkilinin kaçma şüphesi bulunmadığını belirterek adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasını istedi. İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hâkimliği, M.B.B.'yi, yaşadığı konutu terk etmeme şartı ile serbest bıraktı. S.H.'nin avukatının bu karara itiraz edeceği öğrenildi. M.B.B.'nin, İstanbul Rehberler Odası'na kayıtlı turist rehberi olduğu belirlendi. Şüpheli M.B.B. konu ile ilgili görüşme talebimizi ise yanıtsız bıraktı.

'RUH HALİM DENGESİZ'

Savcılığın tutuklama talebi ile mahkemeye sevk ettiği M.B.B., hâkimlik sorgusunda, olayın yaşandığı anlarda alkollü olduğunu öne sürdü. Ailevi problemleri olduğunu belirten B., "İddiaları kabul etmiyorum. Cinsel saldırı yok. Ruh halimdeki dengesizlikten dolayı böyle bir olayla karşılaştım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.